1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

16 Pébruari nyaéta poé ka-47 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 57 poé (ka-309 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1796 – Kolombo di Sélong (kiwari Sri Langka) murag ka Inggris.
  • 1918 – Déwan Perwakilan Lithuania sacara buleud ngadopsi Akta Kamerdékaan, ngedalkeun Lithuania minangka hiji nagara merdéka.
  • 1923 – Howard Carter ngabongkar kuburan Firaun Tutankhamun.
  • 1937Wallace H. Carothers nampa patén Amérika pikeun nilon.
  • 1940Perang Dunia II: Insidén Altmark: Kapal téngker Jérman, Altmark dibawa kabur ku palaut ti kapal pangancur HMS Cossack Inggris. Dua ratus salapan puluh salapan tahanan dibébaskeun.
  • 1959Fidel Castro jadi pamingpin Kuba sabada diktator Fulgencio Batista diturunkeun dina tanggal 1 Januari.
  • 1960 – Triton, kapal selam Angkatan Laut AS, ngamimitian Operasi Sandblast, mimiti balayar ti New London, Connecticut, pikeun ngamimitian ngurilingan dunya ku kapal selam dina kali kahijina.
  • 1962 – Banjir di aréa basisir Jérman nelasan 315 urang sarta ngancurkeun padumukan ti kurang leuwih 60.000 urang.
  • 1968 – Di Haleyville, Alabama, sistém telepon 9-1-1 nu munggaran mimiti ngaladangan.
  • 1978 – Sistém papan buletin komputer (singk. Inggris CBBS) nu munggaran dijieun di Chicago.
  • 1983 – Kahuruan Leuweung Rebo Lébu di Victoria jeung Australia Kidul nelasan 75 jalma.
  • 1985Hisbullah diadegkeun di Libanon.
  • 1991 – Pamingpin Kontra Nikaragua, Enrique Bermúdez ditelasan di Managua.
  • 1998 – Pasawat China Airlines 676 murag di hiji jalan jeung aréa pamukiman di deukeut Bandara Internasional Chiang Kai Shek di Taiwan, nelasan sakabéh 196 jalma sajeroeun pasawat sarta tujuh lianna di darat.
  • 2005Protokol Kyoto mimiti lumaku, sabada Rusia ngilu ngaratifikasi.
  • 2013 – Hiji bom ngabeledug di hiji pasar di Kota Hazara, Quetta, Pakistan, nelasan leuwih ti 80 jalma sarta nyideraan 190 lianna. Laskar e-Jhangvi ngaku tanggung jawab kana kajadian éta.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peréÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_16