Buka ménu utama

Stasion Rajamandala (Kode: RM) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Mandalasari, Cipatat, Bandung Kulon, Jawa Kulon. Stasion ieu aya di Daérah Operasi II Bandung.

Stasion Rajamandala
  • Singgetan: RM
  • Nomor: 1516
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanCipatat
KalurahanMandalasari
Sajarah
Dibuka17 Méi 1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+319 m
Perenahna[2]km 119+501 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Kian Santang (rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalan-

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur - Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[3]

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cipeuyeum
Stasion saenggeusna:
Stasion Cipatat

Koordinat: 6°49′06″S 107°17′54″E / 6.8183915°S 107.2982419°E / -6.8183915; 107.2982419