Buka ménu utama

Wikipedia β

Kota Dépok

kota di propinsi Jawa Barat, Indonésia
(dialihkeun ti Dépok)

Kota Dépok (Basa Indonésia: Kota Depok, Basa Sunda: ᮊᮧᮒ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪) nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kota ieu aya di kiduleun Jakarta, nyaéta antara Jakarta-Bogor.

Kota Dépok
Kota
Sunda transkripsi
 • Basa Sunda ᮊᮧᮒ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪
Ti luhur ka handap: Universitas Indonesia, Masjid Ukhuwah Islamiyah, Masjid Dian Al-Mahri jeung MargoCity
Ti luhur ka handap: Universitas Indonesia, Masjid Ukhuwah Islamiyah, Masjid Dian Al-Mahri jeung MargoCity
Ségel resmi Kota Dépok
Ségel
Jujuluk: Basa Indonésia: Kota Belimbing
Basa Inggris: Starfruit City
Basa Indonésia: Kota Petir
Basa Inggris: Lightning Town
Lokasi di Jawa Kulon
Lokasi di Jawa Kulon
Kota Dépok is located in Jawa
Kota Dépok
Kota Dépok
Kota Dépok is located in Indonésia
Kota Dépok
Kota Dépok
Lokasi di Jawa jeung Indonésia
Koordinat: 6°23′38″S 106°49′21″E / 6.39389°S 106.82250°E / -6.39389; 106.82250
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi

Jawa Kulon


Pamaréntahan
 • Badan Pamaréntah Daérah Kota Depok
 • Walikota Idris Abdul Shomad
 • Wakil Walikota Pradi Supriatna
Aréa
 • Total 200,29 km2 (7,733 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
 • Pengluhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
 • Pengcopelna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2014)
 • Total 1.869.681
 • Réngking 8th
 • Dénsitas Citakan:Rnd/c2dec1/km2 (0.00.024/sq mi)
Zona wanci WIB (UTC+7)
Kode pos 164xx, 165xx
Kode aréa 021 jeung 0251
Ramatloka depok.go.id

Dépok baheulana mangrupa kota kacamatan di wilayah Kabupatén Bogor, nu saterusna meunangkeun status kota administratif dina taun 1982. Ti mimiti 20 April 1999, Dépok ditetepkeun jadi kotamadya (ayeuna: kota) nu misah ti Kabupatén Bogor. Kota Dépok kawengku ku 6 kacamatan, nu dibagi deui kana sababaraha kalurahan.

Dépok mangrupa kota pangrojong Jakarta. Nalika jadi kota administratif dina taun 1982, pangeusina ukur 240.000 jiwa, tapi nalika jadi kotamadya dina taun 1999 pangeusina jadi 1,2 yuta jiwa (1.962.160 jalma (2013))[1]. Universitas Indonésia (kajaba Jurusan Kadokteran Umum) aya di wilayah Kota Dépok.

Eusi

WalikotaÉdit

UniversitasÉdit

RujukanÉdit

  1. BPS Kota Depok, disungsi 15 April 2015

Media lokalÉdit

Tumbu luarÉdit