Buka ménu utama
Sembrani
KA. 48 Sembrani at Gambir Station.jpg
Karéta api Sembrani di Stasion Gambir
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 1995
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 90 km/jam

Karéta api Sembrani (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮞᮨᮙ᮪ᮘᮢᮔᮤ) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Jakarta (Gambir) - Surabaya (Pasar Turi).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku daop 1 Jakarta.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC206
  • 6-8 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Sembrani dioperasikeun peuting, isukna rangkéan anu aya di Gambir dipaké minangka Argo Jati Fakultatif anu dijalankeun Jumaah jeung Minggu.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi dan jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016
  2. Jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) https://www.kereta-api.co.id/