Karéta api Argo Parahyangan

Argo Parahyangan
KA Argo Parahyangan di Sukaseuri Cikampek.jpg
KA Argo Parahyangan nikung éndah di daérah Sukaseuri, Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Éksekutip Argo
Éksekutip Satwa
Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Gambir
Jumlah stasion 4-6
Operasi
Dibuka 27 April 2010
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Daérah Operasi II Bandung
Karakter lintas pagunungan
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-100 km/jam
Titik pangluhurna +736 m (Cimindi)

Karéta api Argo Parahyangan atawa Gopar (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮕᮛᮂᮚᮍᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas éksekutip argo (kadang maké rangkéan nu lain éksekutip argo) anu ngahubungkeun Jakarta jeung Bandung.[1] Argo Parahyangan dioperasikeun ku Daop 2 Bandung jeung Daop 1 Jakarta.[2] Karéta ieu téh gabungan Karéta api Argo Gede jeung Karéta api Parahyangan.[3]

Stasion nu dilayananÉdit

RangkéanÉdit

  1. Rangkéan Argo Parahyangan asli (eks. KA Argo gedé jeung KA Parahyangan)
  2. Rangkéan Argo Parahyangan Stainless Steel
  3. Rangkéan Harina
  4. Rangkéan Sembrani
  5. Rangkéan Pangandaran [1]

JadwalÉdit

Saprak médalna GAPEKA 2019, KA Argo Parahyangan dijalankeun 36 kali bolak-balik (Reguler jeung Fakultatip).[4] Waktu nu diperlukeun ti Gambir ka Bandung (jeung sabalikna) kira-kira 3 jam, lamun versi excellence mah durasi lalampahanna 2 jam 50 menit.[4] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

GaleriÉdit

InsidénÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b http://www.utiket.com./id/kereta-api/ka-argo_parahyangan.html (id) Diakses tanggal 25 Desember 2015
  2. KA Argo Parahyangan Bukan Eks-Parahyangan (id) diakses tanggal 25 Desember 2015
  3. KA Parahyangan, Sang Legendaris Pun Harus Berhenti (id) diakses tanggal 25 Desember 2015
  4. a b c http://www.stasiunbandung.com/jadwal-kereta-api/jadwal-argo-parahyangan Jadwal Argo Parahyangan (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  5. Ratusan Penumpang Argo Parahyangan Terlantar (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  6. Argo Parahyangan Anjlok, Perjalanan KA Serayu Dialihkan (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  7. KA Argo Parahyangan Anjlok di Bandung Barat (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015
  8. Seluruh Penumpang Argo Parahyangan Selamat (id) Diakses tanggal 24 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI