Buka ménu utama

Kabupatén Cilacap

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia
(dialihkeun ti Cilacap)

Kabupatén Cilacap mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Cilacap.[1]

Kabupatén Cilacap
Lambang kabupaten cilacap.jpg

Lambang Kabupatén Cilacap
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten cilacap.gif

Peta lokasi Kabupatén Cilacap
Motto ---
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Cilacap
Lega Wilayah 2.124,47 km²
Kordinat ---
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.800.474 jiwa
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
24
15 désa, 269 kalurahan
Dasar hukum ---
Tanggal ---
Bupati ---
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa ---
DAU Rp. ---

Ramatloka: situs resmi

Kabupaten Cilacap perenahna di wates Propinsi Jawa Barat (Sunda) jeung Jawa Tengah.[2] Malahan sawaréh daérah Jawa Tengah kabudayaanna milu ka Jawa Barat, taya lian Kacamatan Wanareja, Dayeuhluhur jeung Majenang.[2]

Ibing Jaipong Calung Banyumasan kaasup ciri mandiri seni ti Kabupatén Cilacap.[2] Tayalian Susilo Sudarman (Alm) nu ngokojoanna kasenian asli Banyumas ieu, mangsa ngadegkeun Serulingma akronim tina Seruan Eling Banyumas.[2]

GeograpiÉdit

SajarahÉdit

BudayaÉdit

Cilacap mibanda dua budaya, nyaéta budaya Sunda jeung budaya jawa

Gambar:Sedekahketupat.jpg

Sidekah Kupat, salah sahiji budaya tinggalan karuhun Sunda anu masih dijalankeun ku urang Sunda Dayeuhluhur.

KacamatanÉdit

RujukanÉdit

  1. Permendagri RI No. 56 Tahun 2015 tentang Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Jawa Tengah)
  2. a b c d Keaneka Ragaman Seni Tari. 2012. ISBN 9789796909346. 


 

Kabupatén Cilacap, Jawa Tengah

Kacamatan: Adipala | Bantarsari | Binangun | Cilacap Selatan | Cilacap Tengah | Cilacap Utara | Cimanggu | Cipari | Dayeuhluhur | Gandrungmangu | Jeruklegi | Kampung Laut | Karangpucung | Kawunganten | Kedungreja | Kesugihan | Kroya | Majenang | Maos | Nusawungu | Patimuan | Sampang | Sidareja | Wanareja

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia