Buka ménu utama
Walahar Éksprés
KA 324A Walahar Ekspres di Stasiun Kedunggedeh.jpg
KA 324 Walahar Éksprés di Stasion Kedunggedeh
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tanjung Priok
Stasion Purwakarta
Operasi
Dibuka 1971
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +84 m (Purwakarta)
Rangkéan K3 0 14 25 JAKK kabogaan Karéta api Jayabaya pernah mawa Rangkéan ieu

Karéta api Walahar Éksprés (baheula Patas Purwakarta atawa Lokal Purwakarta) atawa anu osok disebut odong-odong (padahal istilah odong-odong ngarujuk kana Karéta api lokal Cikampék anu ngalayanan nepi ka Cikampék) nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Tanjung Priok - Purwakarta (asalna Tanjung Priok - Purwakarta, tuluy Jakarta Kota - Purwakarta).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta.[1]

Eusi

Stasion nu dilayananÉdit

Ti tanggal 8 Juni 2019, Stasion Kemayoran TEU BERHENTI deui. Ieu stasion nu dilayanan revisi 8 Juni 2019:

KATERANGAN:

Tanda ieu "*" ti arah Tanjung Priok teu berhenti/ngaliwat

Spesifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203
  • 6-7 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Walahar Éksprés dijalankeun 3 kali, boh ka Tanjung Priok, boh ka Purwakarta.[2] . Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Jadwal KA Lokal Cikampek dan Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2016
  2. Jadwal KA Lokal Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2014

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI