Buka ménu utama

Karéta api Walahar Éksprés

Walahar Éksprés
KA Walahar Ekspres Berangkat dari Stasiun Kramat.jpg
KA Walahar Éksprés indit ti Stasion Kramat
Informasi
Sistem Karéta api lokal
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tanjung Priok
Stasion Purwakarta
Operasi
Dibuka 1971
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam
Titik pangluhurna +84 m (Purwakarta)
Rangkéan K3 0 14 25 JAKK kabogaan Karéta api Jayabaya pernah mawa Rangkéan ieu

Karéta api Walahar Éksprés (baheula Patas Purwakarta atawa Lokal Purwakarta) atawa anu osok disebut odong-odong (padahal istilah odong-odong ngarujuk kana Karéta api lokal Cikampék anu ngalayanan nepi ka Cikampék) (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮝᮜᮠᮁ ᮆᮊ᮪ᮞ᮪ᮕᮢᮦᮞ᮪) nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan rute Tanjung Priok - Purwakarta (asalna Tanjung Priok - Purwakarta, tuluy Jakarta Kota - Purwakarta).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta.[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Ti tanggal 8 Juni 2019, Stasion Kemayoran moal eureun deui. Sedengkeun ti tanggal 26 Oktober 2019, karéta ieu eureun di Stasion Kramat. Ieu stasion nu dilayanan revisi 26 Oktober 2019:

Katerangan: Tanda ieu "*" ti arah Tanjung Priok teu eureun

Spesifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203
  • 6-7 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)[1]

JadwalÉdit

Karéta api Walahar Éksprés dijalankeun 3 kali, boh ka Tanjung Priok, boh ka Purwakarta.[2] . Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Jadwal KA Lokal Cikampek dan Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2016
  2. Jadwal KA Lokal Purwakarta (id) diakses tanggal 5 Januari 2014

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI