Stasion Langen (LN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Muktisari, Langensari, Banjar. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto sarta jadi hiji-hijina stasion Daop 5 anu aya di Jawa Kulon. Stasion ieu ogé mangrupa stasion pangwétanna di Kota Banjar jeung Jawa Kulon pikeun jalur lintas kidul. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus.

Stasion Lébéng

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LN.png
  • Singgetan: LN
  • Nomor: 2002
LokasiJalan Garuda
, Langensari, Banjar, Jawa Tengah, 46324
Indonésia
Luhur+16 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 321+726 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo nu sarua-rua rada pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

Kiwari hiji-hijina karéta api anu eureun di stasion ieu nyaéta KA Kutojaya Selatan jurusan Kutoarjo (KA 204A) pikeun silang jeung KA Turangga jurusan Bandung (KA 49) anu ngaliwat langsung.

InsidénÉdit

Poé Jumaah, 28 Januari 2011, aya tabrakan antara KA Kutojaya Selatan jeung KA Mutiara Selatan di stasiun ieu. Tilu urang tiwas jeung puluhan urang séjénna luka-luka.[3]

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. (id) "Kronologi Tabrakan Maut KA Mutiara Selatan Vs KA Kutojaya Selatan" (php). detik.com. Diakses tanggal 2012-09-5. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Halteu Rancakolé
Stasion saenggeusna:
Halteu Cikawung