Drew Blythe Barrymore (leuwih dipikawanoh: Drew Barrymore; gumelar di Culver City, Kalifornia, Amérika Sarikat, 22 Pébruari 1975; umur 46 taun) nyaéta saurang aktris, panulis, sutradara, modél jeung produser asal Amérika Sarikat.[2] Dina umur salapan taun, Barrymore merankeun Gertie dina pilem arahan sutradara Steven Spielberg, E.T. Extra-Terrestrial (1982) ieu ngaraih nominasi aktris pangrojong panghadéna Golden Globe liwat peranna minangka Casey Brodsky dina pilem Irreconcilable Differences (1984).[3] Bareng Cameron Diaz jeung Lucy Liu, ogé ngabéntangan Charlie's Angels, boh vérsi sérial tipi boh layar rubakna.[3] Barrymore ogé dipercaya pikeun jadi sutradara sékuel katilu pilem box office, Twilight nu judulna Eclipse.[3] Barrymore pernah kawin jeung aktor Tom Green sarta pangusaha diskotik Jeremy Thomas.[3] Barrymore mangrupa anak ti aktor John Drew Barrymore Jr.[3]

Drew Barrymore
Barrymore dina paresmian Blended di Bérlin premiere, Méi 2014
GumelarDrew Blythe Barrymore
22 Pébruari 1975 (1975-02-22) (yuswa 46)[1]
Culver City, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pagawéan
  • Aktris
  • Panulis
  • Sutradara
  • Modél
  • Produser
Taun aktip1978–kiwari
Pasangan
  • Jeremy Thomas (m. 1994; div. 1995)
  • Tom Green (m. 2001; div. 2002)
  • Will Kopelman (m. 2012)
Anak2
KolotnaJohn Drew Barrymore
Jaid Barrymore
KulawargaKulawarga Barrymore
Situs web
www.drewbarrymore.com

FilmografiÉdit

RujukanÉdit

  1. "Monitor 22 February 2013". Entertainment Weekly (1247): p. 32. Citakan:ISO date/fr2. http://www.ew.com/article/2013/02/15/monitor-feb-22-2013. Diakses pada 12 Maret 2016 
  2. "Drew Barrymore Biography (1975-)". FilmReference.com. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk "Profil Selebriti - Drew Barrymore". Kapan Lagi. Diakses tanggal 3/12/2016.