1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

22 Pébruari nyaéta poé ka-53 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 312 poé (313 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1819 – Ngaliwatan Perjangjian Adams–Onís, Spanyol ngajual Florida ka Amérika Sarikat saharga 5 juta dolar AS.
  • 1847Perang Amérika-Méksiko: Patempuran Buena Vista: Lima rébu pasukan Amérika ngéléhkeun 15.000 pasukan Méksiko.
  • 1848Révolusi Perancis 1848 dimimitian, nu bakal nungtun kana diadegkeunna Républik Perancis Kadua.
  • 1878 – Di Utica, New York, Frank Woolworth muka toko écéran Woolworth nu kahiji.
  • 1899 – Pasukan Philipina pingpinan Jéndral Antonio Luna medar serangan walesan kahiji ka pasukan Amérika dina Perang Philipina-Amérika. Urang Philipina antukna gagal ngarebut deui Manila ti Amérika.
  • 1909 – Genep belas kapal perang ti armada perang Great White, dipingpin ku Kapal AS Connecticut, marulang deui ka AS saréngséna ngurilingan dunya.
  • 1921 – Sabada pasukan Rusia dina pingpinan Baron Roman von Ungern-Sternberg ngusir urang Cina, Bogd Khan diangkat deui jadi kaisar Mongolia.
  • 1924 – Présidén AS Calvin Coolidge jadi présidén munggaran nu nepikeun pidatona lewat radio, ti Gedong Putih.
  • 1943Perang Dunia II: Sésa-sésa anggota Mawar Bodas, Sophie Scholl, Hans Scholl, jeung Christoph Probst diéksékusi ku Nazi Jérman.
  • 1944 – Perang Dunia II: Pasawat Amérika salah ngabom kota-kota Walanda, Nijmegen, Arnhem, Enschede jeung Deventer, ngakibatkeun korban 800 urang di Nijmegen wungkul.
  • 1944 – Perang Dunia II: Pasukan Beureum Soviét ngarebut deui Krivoi Rog, Ukraina.
  • 1957Ngô Đình Diệm ti Viétnam Kidul salamet tina usaha panémbakan komunis di Buôn Ma Thuột.
  • 1958 – Mesir jeung Syria ngagabung jadi Républik Arab Sarikat.
  • 1959 – Lee Petty meunangkeun kajuaraan Daytona 500 nu munggaran.
  • 1972 – IRA Ofisial nyeungeut bom mobil di Barak Aldershothe, nelasan tujuh jalma sarta nyideraan 19 lianna.
  • 1974 – Pasamoan Organisasi Konferénsi Islam lumangsung di Lahore, Pakistan. Tilu puluh genep nagara ngahadiran sarta 22 kapala nagara ngilu aub. Ogé harita ngaku kana ngadegna Bangladesh.
  • 1974 – Samuel Byck nyoba ngabajo hiji pasawat di Bandara Internasional Baltimore/Washington, niatna rék diteunggarkeun ka Gedong Putih pikeun nelasan Présidén Richard Nixon, tapi kalah paéh ku pulisi.
  • 1986 – Awal tina Révolusi Kakuatan Rakyat di Philipina.
  • 1997 – Di Roslin, Midlothian, élmuwan Inggris ngabéwarakeun geus hasil nyieun clone domba nu dingaranan Dolly (lahir tanggal 5 Juli 1996).
  • 2002 – Pamingpin pangbarontakan Angola, Jonas Savimbi, nemasing pati dina hiji serangan militer.
  • 2005 – Lini Zarand 6.4 Mw ngendag-ngendag Propinsi Kerman, Iran, koban maot 612 jalma sarta tatu 1.411.
  • 2006 – Saheunteuna genep urang jalma nyieun panggarongan panggedé-gedéna di Inggris, maling duit £53 juta (kira-kira $92.5 juta atawa €78 juta) ti hiji dépot Sekuritas di Tonbridge, Kent, inggris Kidul Wétan.
  • 2011 – Lini paling maut kadua di Selandia Anyar narajang Christchurch, nelasan 185 jalma
  • 2011 – Pangbarontakan Bahrain: Sapuluh rébu jalma pawéy dina raraga protést kana maotna tujuh korban ku pulisi jeung tentara dina protés saméméhna.
  • 2014 – President Viktor Yanukovych ti Ukraina dimakzulkeun ku Verkhovna Rada (parlemén) Ukraina ku hasil sora 328-0, nyumponan tujuan utama pangbarontakan Euromaidan.
  • 2015 – Kapal féri nu mawa 100 panumpang tibalik di Leuwi Padma, nelasan 70 jalma.
  • 2018 – Saurang jalma ngalungkeun granat di kadutaan AS di Podgorica, Montenegro. Manéhna paéh sorangan alatan granat nu kadua, teu saurang ogé aya nu tatu alatan kajadian éta.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit