Indochina

Semenanjung badag Indochina

Indochina atawa Semenanjung Indochina atawa Asia Tenggara Daratan (bahasa Inggeris: Mainland Southeast Asia atawa Indochinese Peninsula) nyaéta wilayah jeung jazirah (semenanjung badag) nu aya di Asia Tenggara. Kusabab posisina aya di béh wétaneun India jeung kiduleun Tiongkok, budaya Indochina kapangaruhan pisan ku budaya Tiongkok jeung India. Saperti ngaran Viétnam anu nunjukkeun pangaruh ti Tiongkok, jeung ngaran Kamboja, Laos, Thailand, jeung Myanmar anu mangrupa pangaruh ti India.

Aya 2 jéntréan ngeunaan Indochina, anu sempit jeung anu leuwih lega:

  • Anu sempit; ngan saukur ngawengku nagara-nagara tapak Indochina Prancis, nyaéta:
    • Kamboja
    • Laos
    • Vietnam
  • Anu leuwih lega; ngawengku ogé:
    • Myanmar
    • Thailand

Semenanjung Malaysia diabuskeun ogé kana wilayah ieu, tapi wilayah Semenanjung Malaysia mah leuwih sering diabuskeunna ka Asia Tenggara Maritim.

Agama utama nu aya di Indochina nyaéta Buddha Theravada jeung Hinayana, Mahayana loba pisan di Viétnam, Theravada loba pisan di Myanmar jeung Kamboja, jeung Buddha di Thailand jeung Laos.