1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

16 Méi nyaéta poé ka-136 dina sataun (ka-137 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 229 poé.

KajadianÉdit

  • 1811Perang Peninsula: Pasakutuan Spanyol, Portugal jeung Karajaan Inggris, ngéléhkeun Perancis dina Patempuran Albuera.
  • 1812 – Karajaan Rusia néken Perjangjian Bucharest, mungkas Perang Rusia-Turki. Turki Utsmani nyérénkeun Besarabia Ka Rusia.
  • 1822Perang Kamerdekaan Yunani: Turki ngarebut Kota Souli, Yunani.
  • 1866 – Charles E. Hires nyiptakeun "Hires Root Beer".
  • 1929 – Di Hollywood, kariaan Academy Awards nu kahiji lumangsung.
  • 1960 – Theodore Maiman ngoperasikeun laser optik nu munggaran (laser rubi), di Laboratorium Riset Hughes, di Malibu, California.
  • 1961 – Park Chung-hee mingpin hiji kudeta pikeun ngarugrugkeun Républik Koréa Kidul Kadua.
  • 1966 – Partéy Komunis di Cina medalkeun “Catetan 16 Méi”, nandaan dimimitianna Révolusi Budaya.
  • 1974Josip Broz Tito kapilih jadi présidén saumur hirup di Yugoslavia.
  • 1990Eugene Stoner jeung  Mikhail Kalashnikov, nu nyieun bedil M16 jeung bedil AK-47 patoron-toron, patepung di Washington, D.C.
  • 1991Ratu Elizabeth II ti Karajaan Inggris biantara di hareupeun Kongrés AS. Manéhna minangka monarki Inggris nu munggaran nu pidato di Kongrés AS.
  • 1993 – Patani Sugeng manggihan tangkorak Phitecanthropus IX nu umurna 1,2 juta taun.
  • 1997Mobutu Sese Seko, présidén Zaire, kabur ti nagarana.
  • 2003 – Di Maroko, 33 rahayat sipil ditelasan sarta leuwih ti 100 jalma tatu dina serangan-serangan teroris di Kasablanka.
  • 2014 – Dua welas jalma palastra dina dua beledugan di Pasar Gikomba di Nairobi, Kénya.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit