1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

12 Méi nyaéta poé ka-132 dina sataun (ka-133 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 233 poé.

KajadianÉdit

  • 907Zhu Wen maksa Kaésar Ai sangkan turun tahta, mungkas Dinasti Tang nu geus lumangsung ampir 300 taun.
  • 1510 – Pangbarontakan Pangéran Anhua dimimitian nalika Zhu Zhifan maéhan sakabéh pajabat nu diundang kana hiji hajatan sarta ngedalkeun niatna pikeun ngarugrugkeun kakawasaan kasim Dinasti Ming, Liu Jin, dina wanci pamaréntahan Kaésar Zhengde.
  • 1881 – Di Afrika Kalér, Tunisia jadi protéktorat Perancis.
  • 1888 – Wilayah Pausahaan Séwaan North Borneo, jadi wilayah Kalimantan Kalér protéktorat Inggris.
  • 2002 – Manten Présiden AS Jimmy Carter nganjang ka Kuba salila lima poé reureujeungan jeung Fidel Castro, jadi présidén AS di saluareun jabatanna nu munggaran nu nganjang ka Kuba ti saprak Révolusi Castro taun 1959.
  • 2003 – Pangeboman Kompléks Riyadh ku Al Qaeda, ngakibatkeun 26 jalma palastra.
  • 2006 – Perlawanan Massa ku Primeiro Comando da Capital dimimitian di São Paulo (Brazil), ngakibatkeun saheunteuna 150 urang palastra.
  • 2008 – Lini lumangsung di Sichuan, Tionghoa, nelasan leuwih ti 69.000 jalma.
  • 2010 – Pasawat Afriqiyah Airways Nomer 771 murag nalika geus rék anjog ka Bandara Internasional Tripoli di Tripoli, Libya, nelasan 103 tina 104 jalma sajeroeunna.
  • 2015 – Lini rohaka Népal nelasan 218 jalma sarta nyideraan leuwih ti 3.500 uang lianna.
  • 2017 – Serangan ransomware narajang ka leuwih ti 400 rébu komputer di sakuliah dunia, nyusur kana komputer-komputer nu Layanan Kaséhatan Karajaan Inggris jeun Telefonica.
  • 2018 – Saurang jalma nu nyerang make péso di Paris ditémbak nepi ka hanteuna ku pulisi sabada nelasan saurang sarta nyideraan sababaraha urang lianna.
  • 2018 – Kelompok pangbarontak nyerang kota Muse, Myanmar, nelasan saheunteuna 19 jalma. Tentara Pangbébasan Ta'ang ngaku tanggung jawab kana kajadian ieu.
  • 2019 – Jalma basanjata nelasan lima urang jeung saurang pandita di garéja Katolik di Dablo, Burkina Faso, méméh tuluy ngajarah jeung ngaduruk wangunan-wangunan di sabudeureunna.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Parawat Internasional
  • Poé Paduli kana Panyakit Myalgic Encephalomyelitis / Sindrom Capé Kronis

Tumbu luarÉdit