1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

30 Méi nyaéta poé ka-150 dina sataun (ka-151 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 215 poé.

KajadianÉdit

  • 1911 – Dina Jalur Cepet Motor Indianapolis, Indianapolis 500 nu munggaran réngsé, Ray Harroun nu nunggang Marmon Wasp jadi juara nu munggaran balapan 500 mil ieu.
  • 1913Perjangjian London ditéken, mungkas Perang Balkan Kahiji sarta Albania jadi nagara merdéka.
  • 1922 – Mémorial Lincoln dirasmikeun di Washington, D.C..
  • 1942Perang Dunia II: Saratus pasawat pangebom Inggris mesatkeun serangan 90 menit ka Köln, Jérman.
  • 1961 – Diktator Dominika, Rafael Trujillo ditelasan di Santo Domingo, Républik Dominika.
  • 1966 – Manten PM Kongo, Évariste Kimba jeung sababaraha urang pulitisi diéksékusi di Kinshasa ku paréntah Présidén Joseph Mobutu.
  • 1967 – Wilayah Wétan Nigeria nyatakeun kamerdékaanna minangka Républik Biafra, ngabekéskeun hiji perang sodara.
  • 1972 – Brigade Amarah asup ka pangadilan alatan sarangkéyan 25 pangeboman di sakuliah Karajaan Inggris.
  • 1972 – Di Bandara Ben Gurion (harita: Bandara Lod), Israél, anggota Tentara Beureum Jepang nyerang bandara, nelasan 24 jalma sarta nyideraan 78 lianna.
  • 1989 – Démontrans ngadegkeun patung “Dewi Démokrasi” nu jangkungna 33 kaki di Alun-Alun Tiananmen, Tionghoa.
  • 1998 – Lini 6,5 Mw di Afghanistan, ngeundeuk-ngeundeuk Propinsi Takhar di Afghanistan kalér, nelasan 4.000-4.500 jalma.
  • 1998 – Pakistan ngajalankeun deui tés nuklir sahandapeun lemah, di Gurun Kharan.
  • 2008Konvénsi Gugus Amunisi diadopsi.
  • 2012 – Manten présidén Liberia, Charles Taylor dihukum 50 taun panjara alatan kakejemanna nalika Perang Sodara Sierra Leone.
  • 2012 – Sajumlah nagara, kaasup Jérman, Turki jeung Kanada, ngusir diplomat Suirah sabada pangbantéyan Houla.
  • 2012 – Vishwanathan Anand meunangkeun gelar Juara Dunia Catur kalimana.
  • 2014 – Manten pupuhu militer, al-Sisi meunangkeun pamilu présidén di Mesir.
  • 2017 – Bom maéhan manéh tohaga di kantor diplomatik di Kabul, Afghanistan, ngabalukarkeun maotna leuwih ti 150 jalma sarta 400 taratu.
  • 2017 – Bom mobil saluareun toko és krim di Baghdad nelasan 17 jalma. Hiji bom deui di saluareun kantor pangsiunan pamaréntah di Baghdad, nelasan 14 urang sarta nyideraan 34 séjénna. ISIS ngaku tanggung jawab.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit