1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

30 Juni nyaéta poé ka-181 dina sataun (ka-182 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 183 poé.

KajadianÉdit

  • 1520 – Para pangjajah Spanyol dibuburak ti Tenochtitlan sabada urang Azték barontak ngalawan pangawasa Hernán Cortés. Loba soldadu nu maot alatan tikerelep nalika keur kalabur, ogé raja Azték, Moctezuma II maot dina campuh éta,
  • 1905 - Téori Rélativitas diwanohkeun ku Albert Einstein.
  • 1908Bal seuneu Tunguska: Hiji bal seuneu raksasa, kamungkinan gedé tina niban lemahna meteoroid atawa komét, ngarubuhkeun 80 juta tangkal di Leuwi Tunguska di Yeniseysk, Rusia. Mangrupakeun kajadian nibanna barang langit pangtohagana nu kungsi kacatetkeun dina sajarah.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit