Lebahan kidul téh satengahna tina marcapada lebah kiduleun garis ekuator. Ieu ngawengku sakumna sarta sawaréh ti lima buana[1] (kutub, Australia, 9/10 Amérika Kidul, Afrika kidul wétan, sarta sawaréh kapuloan di Asia), opat samudra (Hindia, Atlantik Kulon, Kidul Wétan, jeung Pasifik Kidul) sarta samudra lianna. Sawatara kapuloan badag di Buana Asia mah asupna ka lebahan kidul.

Foto marcapada anu sohor dipotrét tina Apollo 17 (Kaléci Bulao) sagemblengna nangkep pola kidul ti lebah luhur; upamana maké tradisi perpéktif luhur-handap
Lebahan kidul warnana konéng (kutub mah teu kaasupkeun)
Lebahan kidul ti luhur
Poster sareng legenda "Ushuaia, akhir dunya". Ushuaia di Argentina mangrupikeun kota paling kidul di dunya.

Buana jeung nagaraÉdit

BuanaÉdit

 
Poto Marcapada anu kawentar ti Apollo 17 (Si Kaléci Biru) aslina mah merenahkeun Kutub Kidul di luhur, tapi lajeng diputer ngarah luyu jeung galibna.

Nagara-nagara AfrikaÉdit

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara AsiaÉdit

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara OséaniaÉdit

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Amérika KidulÉdit

Sagemblengna
Sawaréh

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. "Hemisphere Map". WorldAtlas. Diakses tanggal 13 June 2014.