Stasion Rancaékék

Stasion Rancaékék (RCK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮛᮔ᮪ᮎᮆᮊᮦᮊ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Rancaékék Wétan, Rancaékék, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 mangrupa jalur lempeng. Stasion ieu ogé boga dua wangunan, nyaéta wangunan kidul jeung wangunan kalér. Baheula stasion ieu boga percabangan ka Tanjungsari anu kiwari geus teu aktip.

Stasion Rancaékék

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun RCK.png
  • Singgetan: RCK
  • Nomor: 1603
Stasiun Rancaekek 2021.jpg
Stasion Rancaékék lawang kalér, 2021
LokasiRancaékék Wétan, Rancaékék, Bandung, Jawa Kulon, 40394
Indonésia
Luhur+668 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 172+977 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron4
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Mutiara Selatan (jurusan Jakarta), Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Lokasi dina peta

Salaku bagian tina proyék jalur ganda Gedébagé–Haurpugur, jalur ganda mimiti diwangun ti taun 2020. Hal ieu pikeun ngarojong aksés ka stasion karéta cepat Jakarta–Bandung.[3] Tuluy, ti tanggal 15 Pébruari 2021, layanan panumpang stasion Rancaékék beulah kidul ditutup saheulaanan luyu jeung pangwangunan jalur ganda Gedébagé–Haurpugur sarta révitalisasi stasion Rancaékék. Hal ieu nyababkeun panumpang ngan bisa ka stasion lawang kalér.[4]

Karéta apiÉdit

Éksekutip jeung ékonomi AC prémiumÉdit

Mutiara Selatan, jurusan Bandung

Lokal Ékonomi ACÉdit

Pasilangan karéta apiÉdit

Karéta api Mutiara Selatan jurusan Bandung (KA 131) perewis jeung Karéta api Lodaya jurusan Solo (KA 160F) anu ngaliwat langsung.

GalériÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Sokong Kereta Cepat, Jalur Ganda Kiaracondong-Cicalengka Mulai Dibangun". Suara Merdeka (Indonesia). 17 Oktober 2020. Diakses tanggal 15 November 2020. 
  4. "Layanan Penumpang Stasiun Rancaekek Bagian Selatan Ditutup Sementara Per Tanggal 15 Februari 2021, Ini Penjelasan PT KAI". jabarekspres.com (dalam id-ID). 2021-02-10. Diakses tanggal 2021-02-14. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimekar
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurpugur
Jalur karéta api Rancaékék-Tanjungsari
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Bojongloa