Buka ménu utama

Kabupatén Banjarnegara

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia

kabupatén Banjarnegara mangrupa salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Banjarnegara. Kabupatén ieu diwatesan ku Kabupatén Pekalongan di beulah kalér; Kabupatén Wonosobo di beulah wétan, Kabupatén Kebumén di beulah kidul, sarta Kabupatén Purbalingga di beulah kuloneunnana. Kabupatén Banjarnegara ngawengku 20 kacamatan, 273 désa jeung 5 kalurahan. Pusat pamaréntahannana di Kacamatan Banjarnegara.

Kabupatén Banjarnegara
Lambang Kabupaten Banjarnegara.gif

Lambang Kabupatén Banjarnegara
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten banjarnegara.gif

Peta lokasi Kabupatén Banjarnegara
Motto Wani Memetri Rahayuning Praja
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Banjarnegara
Lega Wilayah 1,064,52 km² / 106,970,99 Ha
Kordinat 7°12' - 7°31' LK & 2°31' - 30°8' BW
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
+/- 863.000 jiwa (2003)
jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
20
273 désa, 5 kalurahan
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati H. Djasri
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0286
DAU Rp. -

Ramatloka: www.banjarnegara.go.id

 t·s·é 
Kabupatén Banjarnegara, Jawa Tengah
Lambang Kabupatèn Banjarnegara

Kecamatan: Banjarmangu | Banjarnegara | Batur | Bawang | Kalibeninng | Karangkobar | Madukara | Mandiraja | Pagentan | Pagedongan | Pandanarum | Pejawaran | Punggelan | Purwanegara | Purworejo Klampok | Rakit | Sigaluh | Susukan | Wanadadi | Wanayasa

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah
Lambang Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia