Buka ménu utama

Kabupatén Klatén

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia

Kabupatén Klatén (Basa Jawa: Klathèn), nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana Klatén. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Boyolali di kalér, Kabupatén Sukoharjo di wétan, sarta Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta di kulon kiduleunnana. Kompléks Candi Prambanan, salah sahiji komplék candi Hindu panggedéna di Indonésia, aya di Kabupatén Klatén.

Kabupatén Klatén
80px

Lambang Kabupatén Klatén
{{{foto}}}

{{{caption}}}

Peta lokasi Kabupatén Klatén
Motto -
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Klatén
Lega Wilayah 655,56 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.121.000 (2003)
1.710 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
26
401
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Sunarno
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0272
DAU Rp. 404.869.000.000

Ramatloka: -

GéografiÉdit

Sabagian gedé wilayah kabupatén ieu mangrupa dataran handap jeung taneuh nu ngagalura. Beulah kulon kalérna mangrupa pagunungan, bagéan tina sistim Gunung Merapi. Ibukota kabupatén ieu aya di jalur utama Solo-Yogyakarta.

PariwisataÉdit

Tumbu luarÉdit