1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

12 April nyaéta poé ka-102 dina sataun (ka-103 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 262 poé.

KajadianÉdit

  • 238 – Gordian II kasoran dian Patempuran Carthage ngalawan pasukan Numidia nu satia ka Maximinus Thrax, sarta manéhna gé tuluy dipaténi. Goridan I, bapana, tuluy maéhan manéh.
  • 1831 – Para soldadu bararis dina Jambatan Gantung Broughton di Manchester, ngakibatkeun jambatan éta rubuh.
  • 1861Perang Sipil Amérika: Perang dimimitian ku Patempuran Bénténg Sumter, nalika pasukan Konféderasi nyerang bénténg éta di palabuan Charleston, Carolina Kidul.
  • 1864 – Perang Sipil Amérika: Patempuran Bénténg Pillow: Pasukan Konféderasi maéhan soldadu nu nyarerah di Bénténg Pillow, Tennessee, lolobana urang Amérika Afrika.
  • 1877 – Karajaan Inggris nyapluk Transvaal (Afrika Kidul).
  • 1917Perang Dunia I: Pasukan Kanada hasil ngaréngsékeun pangrebutan Lamping Vimy ti Jérman.
  • 1945 – Présidén AS Franklin D. Roosevelt maot di kantorna; Harry S. Truman jadi panggantina.
  • 1955Vaksin polio nu dimekarkeun ku Dr. Jonas Salk dinyatakeun aman jeung éféktif.
  • 1961Perang Tiis: Palombaan Angkasa Luar: Kosmonot Soviét, Yuri Gagarin kabéjakeun minangka jalma munggaran nu nyayabaan ka luar angkasa.
  • 1970 – Kapal selam Soviét K-8, nu mawa opat torpédo nuklir, tilelep di Teluk Biscay sabada opat poé kahuruan.
  • 1976 – Novél munggaran Anne Rice, "Interview with a Vampire" dipedalkeun ku Knopf
  • 1980Samuel Doe ngawasa di Liberia dina hiji kudéta, mungkas leuwih ti 130 taun kakawasaan minoritas Amérika Libia di nagara éta.
  • 1980 – Pasawat Transbrasil 303, Boeing 727, murag nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Hercilio Luz di Florianopolis, Brasil. Lima puluh lima tina 58 panumpangna maraot.
  • 1999 – Présidén AS Bill Clinton dianggap ngahina pangadilan alatan mikén “pernyataan nu salah sacara dihaja” dina hiji sawala hukum; manéhna tuluy didenda jeung kabéh kekecapanna dina perkara éta teu diandel deui.
  • 2002 – Hiji bom maéhan manéh ngabeledug di Pasar Mahane Yehuda di Yerusalem, nelasan tujuh jalma sarta nyideraan 104 lianna.
  • 2002 - Undang-undang Pangadilan Pajak disahkeun. Ieu kajadian nandaan lahirna institusi paradilan munggaran jeung pamungkas di widang papajakan di Indonésia.
  • 2007 - Iinditan Karéta api Argo Jati tujuan Cirebon - Jakarta Gambir diresmikeun.
  • 2007 – Saurang pangebom maéhan manéh nembus ka Zona Héjo sarta ngajelegurkeun manéh di hiji kafetarid di jero gedong parlemén, nelasan PM Irak Mohammad Awad jeung nyideraan leuwih ti dua belas jalma.
  • 2009 – Angkatan Laut AS nyalametkeun Kaptén Richard Phillips, nelasan tilu bajak laut urang Somalia jeung nawan saurang deui.
  • 2013 – Dua bom maéhan manéh nelasan tilu soldadu Chad jeung nyideraan losinan lianna di hiji pasar di Kidal, Mali.
  • 2014 – Kahuruan Tohaga di Valparaiso, Chili, ngaruksak kota éta, nelasan 16 jalma sarta ngungsikeun ampir kana 10.000 urangna, ogé ngancurkeun 2.000 imah.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Internasional Pangapungan Jalma ka Luar Angkasa

Tumbu luarÉdit