1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

6 April nyaéta poé ka-96 dina sataun (ka-97 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 269 poé.

KajadianÉdit

  • 46 SMJulius Caesar ngéléhkeun Caecilius Metellus Scipio jeung Marcus Porcius Cato (Cato nu Ngora) dina Patempuran Thapsus.
  • 1652 – Koloni Cape, padumukan munggaran urang Éropa di Afrika Kidul diadegkeun ku VOC nu dipingpin ku Jan Van Riebeeck.
  • 1712 – Pangbarontakan Budak Beulian New York dimimitian di deukeut Broadway.
  • 1808 – John Jacob Astor ngadegkeun Pausahaan Bulu Amérika, manéhna antukna jadi jutawan munggaan Amérika.
  • 1812 – Pasukan Inggris dina pingpinan Bangsawan Wellington nyerang Bénténg Badajoz. Hal ieu bakal jadi titik balik dina Perang Bobojong ngalawanan Perancis nu dipingpin ku Napoléon.
  • 1814 – Dimimitianna Réstorasi Bourbon; tanggal tepung taun Napoléon nyerah tur dibuang ka Élba.
  • 1862Perang Sipil Amérika: Patempuran Shiloh dimimitian: Di Tennessee, pasukan Union nu dipingpin ku Jéndral Ulysses S. Grant patelak jeung pasukan Konféderasi nu dipingpin ku Jéndral Sidney Johnston.
  • 1869Séluloid dipaténkeun.
  • 1896 – Di Athéna, pangbukaan Olimpiade modérn nu kahiji direuah-reuah, 1.500 taun sabada Olimpiade nu aslina nu dilarang ku Kaésar Romawi, Theodosius I.
  • 1909 – Robert Peary jeung Matthew Henson jadi jalma-jalma nu munggaran anjog ka Kutub Kalér; Pangakuan Peary pada nananyakeun alatan kateubilulanna dina masalah navigasi.
  • 1917Perang Dunia I: Amérika Sarikat nyatakeun perang ka Jérman.
  • 1936 – Tornado Tupelo–Gainesville: Tornado lianna nu boga sistim nu sarua jeung tornado nu narajang Tupelo, ogé narajang Gainesville, Georgia, nelasan 203 jalma.
  • 1941Perang Dunia II: Nazi Jérman mesatkeun Operasi 25 (serangan ka Karajaan Yugoslavia) jeung Operasi Marita (serangan ka Yunani).
  • 1945 – Perang Dunia II: Sarajévo dibébaskeun ti pasukan Jérman jeung Kroasia ku partisan Yugoslavia.
  • 1945 – Perang Dunia II: Patempuran Slater’s Knoll di Bougainville lekasan.
  • 1947Panghargaan Tony nu munggaran dibikeun pikeun beubeunangan dina widang téater.
  • 1957 – Konglomeraet kapal Yunani, Aristotle Onassis meuli the Hellenic National Airlines (TAE) sarta ngadegkeun Maskapai Olympic.
  • 1965 – Pamesatan Early Bird, satelit komunikasi komersil nu munggaran nu ditempatkeun dina orbit bumi.
  • 1968 – Di Richmond, distrik Kota Indiana, dua jeleguran nelasan 41 jalma sarta nyideraan 150 lianna.
  • 1970 – Rajapati Newhall: Opat urang Patroli Jalan Raya California nemasing pati dina hiji tétémbakan.
  • 1972Perang Viétnam: Serangan Paskah: Pasukan Amérika ngamimitian serangan udara jeung pangeboman ti angkatan laut.
  • 1991Diego Maradona dihukum larangan maén salila 15 bulan di Liga Italia alatan positif maké kokain.
  • 1992Perang Bosnia dimimitian.
  • 1994Pangbantéyan Rwanda dimimitian nalika pasawat nu ngangkut Présidén Rwanda Juvénal Habyarimana jeung Présiden Burundi Cyprien Ntaryamira ditémbak murag.
  • 1998 – Pakistan nguji coba misil jarak manengah nu bisa nepi ka India.
  • 1998 – Grup Travelers ngabéwarakeun kasapukan pikeun ngajalankeun merger $76 milyar jeung Citicorp, merger-na réngsé dina tanggal 8 Oktober taun éta kénéh, ngajadi Citibank.
  • 2005 – Pamingpin Kurdi Jalal Talabani jadi présidén Irak; Urang Arab Shiite, Ibrahim al-Jaafari kapéto jadi perdana menteri dina poé isukna.
  • 2008 – Serangan umum Mesir nu dipingpin ku para pagawé Mesir dimimitian, kadituna nelah ku Aktipis Mesir jeung Pagerakan Pamuda 6 April.
  • 2009 – Lini 6.3 magnitud narajang di deukeuteun L’Aquila, Italia, nelasan 307 jalma.
  • 2010 – Pangbarontak Maois nelasan 76 patugas CRPF di Distrik Dantewada, India.
  • 2011 – Di San Fernando, Tamaulipas, Méksiko, leuwih ti 193 korban Los Zetas dikali ti sababaraha kuburan massal.
  • 2012Azawad nyatakeun dirina merdéka ti Républik Mali.
  • 2017 – Militer AS mesatkeun 59 misil pangjalajah Tomahawk ka markas pangkalan udara Syria. Rusia ngagambarkeun serangan éta minangka hiji “agrési”, tur nambahkeun hal éta nyata-nyata geus ngaruksak kana patali AS-Rusia.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Internasional Olahraga pikeun Pamekaran jeung Kadaméyan
  • Poé Nalayan Indonésia

Tumbu luarÉdit