1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

18 April nyaéta poé ka-108 dina sataun (ka-109 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 257 poé.

KajadianÉdit

  • 1506 – Panggoléran batu kahiji wangunan Basilika St. Peter kiwari.
  • 1783 – Kompromi Tilu per Lima: angkutan munggaran hamba-hamba hideung di AS diitung minangka tilu per lima jalma (keur itungan pajak) dina hiji résolusi kongrés. Hal ieu tuluy diadopsi dina Konstitusi 1787.
  • 1847 – Kameunangan Amérika dina Patempuran Cerro Gordo muka jalan pikeun nyerang  Méksiko.
  • 1857 – "The Spirits Book" beunang Allan Kardec dipedalkeun, nandaan lahirna Spiritualisme di Perancis.
  • 1861 – Kolonél Robert E. Lee nolak tawaran pikeun mingpin tentara Union.
  • 1864Patempuran Dybbol: Tentara Austria-Prusia ngéléhkeun Dénmark sarta ngawasa Schlesswig. Dénmark satuluyna nyérénkeun propinsi éta dina hiji babalagempagan daméy.
  • 1897Perang Turki-Yunani dikedalkeun antara Yunani jeung Turki Utsmani.
  • 1902 – Lini 7,5 Mw narajang Guatemala, nelasan antara 800-2.000 jalma.
  • 1906 – Lini di San Francisco ditambah ku kahuruan nelasan ampir 4.000 jalma sarta ngancurkeun 75% kota éta.
  • 1912 – Armada Cunard, Kapal Carpathia ngangkut 705 jalma nu saralamet ti Kapal Titanic ka Kota New York.
  • 1915 – Pilot Perancis Roland Garros katémbak pasawatna sarta ngadarat di garis perang Jérman dina Perang Dunia I.
  • 1925Paguyuban Radio Amatir Internasional diadegkeun di Paris.
  • 1942Perang Dunia II: Serangan Doolittle ka Jepang: Tokyo, Yokohama, Kobe jeung Nagoya dibombardir.
  • 1943 – Perang Dunia II: Dina Operasi Vengeance, Admiral Isoroku Yamamoto nemasing pati nalika pasawatna ditémbak murag ku pasawat tempur AS di saluhureun Pulo Bougainville.
  • 1945 – Leuwih ti 1.000 pasawat pangebom nyerang pulo leutik Heligoland di Jérman.
  • 1949 – Akte Républik Irlandia mimiti lumaku.
  • 1954Gamal Abdel Nasser ngawasa di Mesir.
  • 1955 – Dua puluh salapan nagara masamoan di Bandung, Indonésia dina raraga Konferénsi Asia Afirka nu munggaran.
  • 1980Républik Zimbabwé (asalna Rhodesia) ngajadi. Canaan Banaan jadi présidén kahijina.
  • 1983 – Saurang pangebom maéhan manéh di Libanon ngancurkeun Kadutaan Amérika Sarikat di Béirut, nelasan 63 jalma.
  • 1988 – Amérika Sarikat mesatkeun Operasi Congcorang Nyembah ngalawanan angkatan laut Iran dina hijia patempuran kapal laut pangtohagana ti saprak Perang Dunia II.
  • 1993David Lee Roth ditahan di Kota New York alatan meuli mariyuana, hargana ngan $10.
  • 1996 – Di Libanon, saheunteuna 106 rahayat sipil palastra nalika Pasukan Pertahanan Israél ngboman Komplék PBB di Qana, leuwih ti 800 lianna ngarungsi.
  • 1997 – Caah di Leuwi Beureum saharita ngeueum Kota Grand Froks, North Dakota. Kahuruan lumangsung sarta tuluy nyebar di puseur kota, ku alatan luhurna cai ngahalangan kana usaha pamareuman seuneu, antukna 11 gedong alancur.
  • 2007 – Sarangkéyan pangeboman, dua di antrana mangrupakeun bom maéhan manéh, lumangsung di Baghdad, nelasan 198 jalma sarta nyideraan 251 lianna.
  • 2013 – Hiji bom maéhan manéh di hiji kafé di Baghdad nelasan 27 jalma sarta nyideraan 65 lianna.
  • 2013 – Dua planét nu siga bumi katimu ngorbit ka béntang Kepler-62.
  • 2018 – King Mswati III ti Swaziland ngabéwarakeun yén nagarana bakal ganti ngaran jadi Eswatini.
  • 2019 – Hiji Laporan Mueller nu meunang nyusun dipedalkeun pikeun Kongrés AS jeung balaréa.
  • 2019 – Jurnalis Irlandia, Lyra McKee ditémbak nepi kahanteuna nalika keur ngungkulan pakéwuh di Derry, Irlandia Kalér. Kelompok IRA Anyar ngaku tanggung jawab kana kajadian éta.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Warisan Dunia (Poé Internasional pikeun Monumén jeung Situs)

Tumbu luarÉdit