1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

22 April nyaéta poé ka-112 dina sataun (ka-309 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 253 poé.

KajadianÉdit

  • 1500 – Navigator Portugis, Pedro Alvares Cabral ngadarat di Brasil.
  • 1519 – Pangjalajah Spanyol, Hernán Cortés ngadegkeun padumukan di Veracruz, Méksiko.
  • 1529Perjangjian Zaragoza ngabagi wilayah jajahan Spanyol jeung Portugis di sapanjang garis 1.250 km wétaneun Kapuloan Maluku.
  • 1809 – Poé kadua Patempuran Eckmühl: Tentara Austria diéléhken ku tentara Karajaan Perancis Kahiji pingpinan Napoléon sarta di usir ti Danube, Regensburg.
  • 1836 – Révolusi Texas: Sapoé sabada Patempuran San Jacinto, pasukan pingpinan Jéndral Sam Houston nganyahoan Jéndral Méksiko Antonio Lopez Santa Anna aya di antara para tawanan nalika salah saurang anak buahna  teu kahaja ngabéjakeun identitasna.
  • 1889 – Pabeubeurang, rébuan jalma paheula-heula ngahak kana tanah dina kajadian Rebutan Lemah 1889. Dina jero ngan sababaraha jam Kota Oklahoma jeung Guthrie kawangun ku saheunteuna 10.000 pangeusi.
  • 1930 – Karajaan Inggris, Jepang jeung Amérika Sarikat néken Perjangjian Laut London nu ngatur kana kandaraan perang kapal selam jeung pangwatesan panieunan kapal perang.
  • 1934 – Divisi Invéstigasi AS (jagana FBI) dina pingpinan Melvin Purvis nyieun kasalahan strategi dina hiji operasi pikeun nyerek Gang John Dillinger di Panginepan Little Bohemia, Manitowish Waters, Wisconsin. Dua urang palastra sarta opat lianna cidera.
  • 1944Perang Dunia II: Operasi Persékusi dimimitian: Pasukan Sakutu ngadarat di Hollandia (kiwari Jayapura) wilayah Papua.
  • 1945 – Perang Dunia II: Para tawanan di kémp konséntrasi Jasenovac barontak. Lima ratus dua puluh urang nemasing pasti sarta kira-kira dalapan puluh urang kalabur.
  • 1951Perang Koréa: Pasukan Sukarélawan RRC ngamimitian nyerang posisi-posisi nu dipertahankeun ku Résimen Karajaan Australia jeung Infanteri Leutik Putri Patricia Kanada dina Patempuran Kapyong.
  • 1970Poé Bumi nu munggaran, direuah-reuah.
  • 1977Optik fibér munggaran dipaké pikeun jalur telepon.
  • 1977–  Shimon Peres jadi perdana menteri ka-8 Israél.
  • 1992 – Hiji rangkéyan jeleguran tina jalur béngsin di Guadalajara, Méksiko ngabalukarkeun 206 jalma palastra, ampir 500 urang taratu sarta 15.000 urang leungiteun imahna.
  • 1993 – Stephen Lawrence nu umurna 18 taun, ditelasan dina hiji serangan rasial nalika keur nungguan beus di Well Hall, Eltham.
  • 1997 – Pangbantéyan Haouch Khemisti di Aljazair di mana 93 urang désa ditelasan.
  • 2004 – Dua karéta api tabrakan di Ryongchon, Koréa Kalér, nelasan leuwih ti 150 jalma.
  • 2005 – PM Jepang, Junichiro Koizumi ménta hampura pikeun catetan perang Jepang.
  • 2013 – Pulisi Tutunggangan Kanada Royal néwak jeung ngadakwa dua jalma nalika maranéhna keur ngarencanakeun gangguan kana layanan karéta api Toronto, diangkeuh meunang dukungan ti anasir Al Qaeda.
  • 2014 – Leuwih ti 60 jalma nemasing pati sarta 80 lianna tatu parna dina hiji kacilakaan karéta api di Propinsi Katanga, Républik Démokratik Kongo.
  • 2016Pasini Paris ditaréken, hiji kapaheutan pikeun ngarojong kana panarékahan pamanasan global.
  • 2019 – Lini 6,1 Mw narajang pulo utama di Philipina, Pulo Luzon, nelasan saheunteuna 8 jalma.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Bumi

Tumbu luarÉdit