1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

2 April nyaéta poé ka-92 dina sataun (ka-93 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 273 poé.

KajadianÉdit

  • 1513 – Pangjajah Juan Ponce de León ngakukeun Florida pikeun Spanyol, minangka urang Éropa munggaran nu nepi ka Florida.
  • 1800Ludwig van Beethoven midangkeun Simponi Kahiji-na di Wina.
  • 1800 – Perjangjian Konstantiopel  ngadegkeun Républik Septinsular, nagara otonomi Yunani nu munggaran ti saprak rubuhna Kakaisaran Byzantin.
  • 1801Perang Napoléon: Inggris dina pingpinan Horatio Nelson ngancurkeun kapal perang Dénmark dina Patempuran Laut Kopenhagen.
  • 1902 – Dmitry Sipyagin, menteri jero nagri Karajaan Rusia ditelasan di Istana Marie, Saint Petersburg.
  • 1902 – "Electric Theatre", bioskop munggaran di AS, dibuka di Los Angeles.
  • 1912RMS Titanic nu ditakdirkeun cilaka mimiti nyoba lalayaran.
  • 1930 – Sabada maotna Ratu Zewditu sacara misterius, Haile Selassie diproklamirkeun minangka Raja Éthiopia.
  • 1935 – Ahli fisika Skotlandia, Robert Watson-Watt nampa patén Inggris pikeun RADAR.
  • 1973LexisNexis layanan panalungtikan hukum nu dikomputerisasi medal.
  • 1976 – Pangéran Norodom Sihanouk mundur minangka pamingpin Kamboja sarta jadi tahanan imah.
  • 1979 – Gudang laboratorium biologi Soviét di Sverdlovsk teu kahaja ngaleupaskeun spora anthraks, nelasan 66 jalma katambah ku sato ternak nu teu kaitung.
  • 1980 – Présidén AS Jimmy Carter néken Akte Pajak Kauntungan Minyak Atah Windfall.
  • 1982Perang Falklands: Argéntina nyerang Kapuloan Falkland. Nelah ogé ku Perang Malvinas.
  • 1989 – Pausahaan ASUS diadegkeun.
  • 1992 – Di New York, boss mafia John Gotti didakwa ku panelasan jeung pameresan sarta tuluy dihukum panjara saumur hirup.
  • 1992 – Opat puluh dua rahayat sipil dibantéy di Bijeljina di Bosnia jeung Herzegowina.
  • 2002 – Pasukan Israél ngepung Garéja Nativity di Bethléhém di mana milisi Palestina geus malundur ka dinya.
  • 2004 – Téroris nu kabaud dina serangan 11 Maret 2004 di Madrid nyoba ngabom ka karéta cepet AVE Spanyol di deukeut Madrid; seranganna digagalkeun.
  • 2006 – Leuwih ti 60 tornado narajang AS; pangparahna Tennessee, 29 maraot.
  • 2012 – Panémbakan massa di Universitas Oikos California, ngabalukarkeun tujuh jalma palastra sarta tilu lianna taratu.
  • 2014 – Panémbakan sakarepna lumangsung di markas tentara Bénténg Hood di Texas, opat palastra kaasup nu némbakna sarta 16 cidera.
  • 2015 – Jalma-jalma basanjata nyerang Kampus Universitas Garissa di Kénya, nelasan saheunteuna 148 jalma sarta nyideraan 79 lianna.
  • 2015 – Opat jalma maling babandaan saharga nepi ka £200 juta ti fasilitas panyimpenan handapeun lemah di area Taman Hatton London nu katelah ku “panggedé-gedéna panggarongan dina sajarah hukum Inggris.”
  • 2019 – Présidén Aljazair Abdelaziz Bouteflika (82) mundur sabada 20 taun ngawasa, ku lobana protés di sakuliah nagri lamun manéhna  nuluykeun deui kapamingpinanna.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Buku Dongéng Budak Internasional
  • Poé Paduli Autis Dunia

Tumbu luarÉdit