Buka ménu utama
Al Masad
المسد
Informasi
Harti Injuk
Golongan Makkiyah
Surah ka 111
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 5 ayat

Surah Al Masad atawa Al Lahab nyaéta surat ka-111 dina Al Qur'an. Surat ieu diwangun ku 5 ayat sarta kaasup surat makiyyah. Ngaran Al Lahab dicokot tina kecap Al Lahab anu aya dina ayat katilu anu hartina seuneu nu ngéntab-ngéntab. Poko eusi surat ieu eusina ngeunaan nasib salah saurang pamanna Rosululloh SAW nyaéta Abu Lahab reujeung pamajikanana anu diancam ku siksa naraka.

Eusi jeung TarjamahÉdit

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
تَبَّتۡ يَدَآ أَبِى لَهَبٍ۬ وَتَبَّ
Cilaka dua leungeun Abu Lahab, kalawan saéstuna cilaka.
2.
مَآ أَغۡنَىٰ عَنۡهُ مَالُهُ ۥ وَمَا ڪَسَبَ
Taya paédahna keur manéhna boh hartana boh saniskara nu diusahakeunana.
3.
سَيَصۡلَىٰ نَارً۬ا ذَاتَ لَهَبٍ۬
Manéhna baris abus kana seuneu naraka nu ngéntab-ngéntab.
4.
وَٱمۡرَأَتُهُ ۥ حَمَّالَةَ ٱلۡحَطَبِ
Pon kitu deui pamajikanana, tukang mawa suluh (tukang nyundut-nyundut kagoréngan).
5.
فِى جِيدِهَا حَبۡلٌ۬ مِّن مَّسَدِۭ
Anu dina beuheungna meulit tali tina injuk.

Hubungan Al Lahab jeung Al IkhlasÉdit

Surat Al Lahab ngisaratkeun yén kamusrikan henteu bisa dipertahankeun sarta moal meunang sanajan jalma-jalma nu ngarojongna tihothat.

Tumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
An Nasr
Surat 111 Surat saparantosna:
Al Ikhlas
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit