Buka ménu utama
Al Hasyr
الحشر
Informasi
Harti Pangusiran
Golongan Madaniyyah,
Surah ka 59
Juz Juz 28
Waktu turun wahyu 101 [1]
Statistik
Jumlah ayat 24 ayat
Jumlah kecap 445
Jumlah aksara 1913 [2]

Surat Al Hasyr (Arab: الحشر ,"Pangusiran") nyaéta surat ka-59 dina Al-Qur'an. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 24 ayat. Dingaranan Al Hasyr saluyu nu kaunggel dina ayat ka-2.

Poko-poko eusinaÉdit

  • Tasbéh Sing sarwa nu aya di langit jeung bumi.
  • Warta nu patali jeung Yahudi Bani Nadhir nu écés.
  • Harta rampasan perang.
  • Misahkeun antara Muhajirin jeung Anshor.
  • Nu patali jeung munafék ti Bani Quraizhoh.
  • Patali jeung Barshisho.
  • Nyawang ka tingkah laku katukang pikahareupeunn.
  • Kautamaan Al-Qur'an
  • Asmaul Husna.

Ayat jeung TerjemahÉdit


سَبَّحَ لِلَّهِ مَا فِي ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَمَا فِي ٱلأَرْضِ وَهُوَ ٱلْعَزِيزُ ٱلْحَكِيمُ

(1) Tasbéh ka Alloh nu aya di langit jeung di bumi, Anjeuna nu Maha Gagah Maha Wijaksana.


هُوَ ٱلَّذِيۤ أَخْرَجَ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ أَهْلِ ٱلْكِتَابِ مِن دِيَارِهِمْ لأَوَّلِ ٱلْحَشْرِ مَا ظَنَنتُمْ أَن يَخْرُجُواْ وَظَنُّوۤاْ أَنَّهُمْ مَّانِعَتُهُمْ حُصُونُهُم مِّنَ ٱللَّهِ فَأَتَاهُمُ ٱللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُواْ وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ ٱلرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي ٱلْمُؤْمِنِينَ فَٱعْتَبِرُواْ يٰأُوْلِي ٱلأَبْصَارِ

(2) Anjeuna nu ngaluarkeun urang kafir ti golongan ahli kitab ti imah-imah maranéhna dina kajadian pangusiran nu mimiti. Aranjeun teu nyangka maranéhna moal kaluar, bari maranéhna yakin yén bénténg-bénténgna bakal bisa nahan datangna (siksa) Alloh, kukituna Alloh nibankeun (siksa) ka maranéhna ti madhab nu teu disangka-sangka jeung dicecebkeun kana haténa rasa sieun nepi ka rujad baruntakan ku polah leungeun maranéhna sorangan jeung jalma nu ariman. Yeuh, ieuh téh kudu jadi totonden pikeun jalma-jalma nu waspaos paninggalina..


وَلَوْلاَ أَن كَتَبَ ٱللَّهُ عَلَيْهِمُ ٱلْجَلاَءَ لَعَذَّبَهُمْ فِي ٱلدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي ٱلآخِرَةِ عَذَابُ ٱلنَّارِ

(3) Lamun seug Alloh teu netepkeun ngusir maranéhna tinangtu, maranéhna éstu disiksa di dunya jeung di ahérat dicawiskeun siksa naraka. .


ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ شَآقُّواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُ وَمَن يُشَآقِّ ٱللَّهَ فَإِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلْعِقَابِ

(4) Kitu téh lantaran maranéhna ngalawan ka Alloh jeung rasul-Na, sing saha nu ngalawan ka Alloh , éstuning siksa Alloh kacida beuratna ....

Tadabbur jeung TadzakkurÉdit

RujukanÉdit

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi سبح. الحشر, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub

Tumbu kaluarÉdit

Surat sateuacanna:
Al Mujadilah
Surat 59 Surat saparantosna:
Al Mumtahanah
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit