Buka ménu utama
Al Ikhlas
الإخلاص
Informasi
Harti Ngamurnikeun kaésaan Alloh
Ngaran séjén Qul Huwalloh
Nisbatur Rabbi[1]
Golongan Makkiyah
Surah ka 112
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 4 ayat

Surah Al Ikhlas nyaéta surah ka 112 dina Al Qur'an. Surah ieu digolongkeun kana surah makkiyah, diwangun ku 4 ayat sarta poko eusina nyaéta negeskeun kaésaan Alloh bari nampik sagala wangun penyekutuan Mantenna.

Eusi jeung TarjamahÉdit

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ
Pok caritakeun (Muhammad): "Saéstuna Alloh Maha Tunggal.
2.
ٱللَّهُ ٱلصَّمَدُ
Alloh pamuntangan sakumna mahluk.
3.
لَمۡ يَلِدۡ وَلَمۡ يُولَدۡ
Anjeunna henteu putraan jeung henteu dibabarkeun.
4.
وَلَمۡ يَكُن لَّهُ ۥ ڪُفُوًا أَحَدُۢ
Jeung heneuweuh hiji ogé anu nyaruaan Anjeunna.

Tumbu kaluarÉdit

RujukanÉdit

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Masadd
Surat 112 Surat saparantosna:
Al Falaq
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
  1. Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Al-Qur'an. Bandung: Mizan