Buka ménu utama
Surat Qōf
سورة قۤ
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 50
Juz Juz 26
Waktu turun wahyu 34 [1]
Statistik
Jumlah ayat 45 ayat
Jumlah kecap 375
Jumlah aksara 1474 [2]
Harf-e-Mukatta'at Qōf

Surat Qōf (arab: ق,"Qōf") nyaéta surat ka 50 dina  Al-Quran kaasup Makkiyah diwangun 45 ayat. Disebut Qōf sabab dimimitian ku hurup Qof (حرف القاف).

Eusi Poko ieu suratÉdit

  • Al-Quran ngandung kamulyaan.
  • Jalma kafirin ingkar kana pépéling yén nu paéh bakal dihirupkeun jeung nu hak/ bener.
  • .

Ayat jeung tarjamahÉdit


قۤ وَٱلْقُرْآنِ ٱلْمَجِيدِ

(1) Shood, Demi Al-Quran nu ngandung pépéling/ kamulyaan.


بَلْ عَجِبُوۤاْ أَن جَآءَهُمْ مُّنذِرٌ مِّنْهُمْ فَقَالَ ٱلْكَافِرُونَ هَـٰذَا شَيْءٌ عَجِيبٌ

(2) Tapi nalika datang nu méré pépéling ka jalma-jalma kafir, pokna: ieu perkara ahéng.


أَءِذَا مِتْنَا وَكُنَّا تُرَاباً ذَلِكَ رَجْعٌ بَعِيدٌ

(3) (Pok maranéhna ngomong:) Naha mun kami paéh jadi taneuh, éta mah balik nu bararaid.


قَدْ عَلِمْنَا مَا تَنقُصُ ٱلأَرْضُ مِنْهُمْ وَعِندَنَا كِتَابٌ حَفِيظٌ

(4) Saéstuna kaula nyaho nu geus di teureuy bumi jeung Kami aya kitab nu ngajaga.


بَلْ كَذَّبُواْ بِٱلْحَقِّ لَمَّا جَآءَهُمْ فَهُمْ فِيۤ أَمْرٍ مَّرِيجٍ

(5) Malahan maranéhna ngabohongkeun kana bebeneran nalika datang, maranéhna dina kaayaan rujad (Jstrna)

Tadabbur/ neuleuman ayatÉdit

Iyeu surat nu dikawitan ku huruf Qof, hiji-hijina. Gusti Alloh sumpah ku Al-Quran nu pinuh kamulyaan.

Tumbu luarÉdit

Surat sateuacanna:
Al Hujurot
Surat 50 Surat saparantosna:
Adz Dzariyat
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
 
  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi Qōf, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub