Organisasi Sabilulungan Islam

Organisasi Sabilulungan Islam (Basa Inggris: Organisation of Islamic Cooperation (OIC); Basa Arab: منظمة التعاون الاسلامي‎; Basa Prancis: Organisation de la Coopération Islamique (OCI))[a 1] nyaéta hiji organisasi internasional anu dieusian ku 57 nagara anggota. OSI mibopga délegasi permanén ka Pasarikatan Bangsa-Bangsa, sarta mangrupa organisasi internasional nu panggedéna salian ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa.[1] Basa resmi OSI nyaéta Basa Arab, Inggris, jeung Perancis. Ngaranna dirobah ti Organisasi Konferénsi Islam (Basa Inggris: Organisation of the Islamic Conference; Basa Arab: منظمة المؤتمر الإسلامي‎; Basa Prancis: Organisation de la Conférence Islamique) ka ngaranna nu ayeuna dina 28 Juni 2011.[2]

Organisasi Sabilulungan Islam
Organisation of Islamic Cooperation
منظمة التعاون الاسلامي
Organisation de la Coopération Islamique
Location of Organisasi Sabilulungan Islam
██ Nagara anggota██ Nagara panénjo██ Nagara nu diblokade
Puseur administratifJeddah, Arab Saudi
Basa resmi Basa Arab, Inggris, Perancis
Anggota 57 nagara anggota
Pupuhu
 -  Sékrétaris Jéndral Ekmeleddin İhsanoğlu
Ngadeg
 -  Piagam OIC ditandatanganan 25 Séptémber 1969 
Populasi
 -  Perkiraan  1,6 milyar (2011) 
Ramatloka
http://www.oic-oci.org/

AnggotaÉdit

Organisasi Sabilulungan Islam miboga 57 anggota, 56 di antarana dikelompokkeun ku Pasarikatan Bangsa-Bangsa Salaku nagara anggota. Sababarhana, utamina nu ti Afrika Kulon, sanés mangrupa nagara nu mayoritasna Muslim sanajan lamun populasi Muslimna loba. Sababaraha nagara kalawan populasi Muslim, kawas Rusia jeung Thailand, aya di posisi Nagara Panénjo, samentara India jeung Étiopia, sanés anggota.

Nagara anggota Gabung Catetan
  Apganistan 1969 Katunda 1980 - Maret 1989
  Aljazair 1969
  Chad 1969
  Mesir 1969 Katunda Méi 1979 - Maret 1984
  Guinéa 1969
  Indonésia 1969
  Iran 1969
  Yordania 1969
  Kuwait 1969
  Libanon 1969
  Libya 1969
  Malaysia 1969
  Mali 1969
  Mauritania 1969
  Maroko 1969
  Niger 1969
  Pakistan 1969 Ngablokade kaanggotaan India
  Paléstina[3] 1969[4]
  Arab Saudi 1969
  Sénégal 1969
  Sudan 1969
  Somalia 1969
  Tunisia 1969
  Turki 1969
  Yaman 1969 Ti 1990 salaku Républik Yaman ngahiji jeung Républik Démokratik Rahayat Yaman
  Bahrain 1970
  Oman 1970
  Qatar 1970
  Suriah 1970
  Uni Émirat Arab 1970
  Sierra Leone 1972
  Bangladés 1974
  Gabon 1974
  Gambia 1974
  Guinéa-Bissau 1974
  Uganda 1974
  Burkina Faso 1975
  Kamerun 1975
  Komoro 1976
  Irak 1976
  Maladéwa 1976
  Djibouti 1978
  Bénin 1982
  Brunéi 1984
  Nigeria 1986
  Azerbaijan 1991
  Albania 1992
  Kirgizstan 1992
  Tajikistan 1992
  Turkménistan 1992
  Mosambik 1994
  Kazakhstan 1995
  Uzbékistan 1995
  Suriname 1996
  Togo 1997
  Guyana 1998
  Basisir Gading 2001
Katunda atanapi kaluar
  Zanzibar 1993 Kaluar Agustus 1993
Nagara Panénjo
  Bosnia jeung Hérzégovina 1994
  Républik Afrika Tengah 1997
  Siprus Kalér salaku 'Nagara Siprus Turki' 1979[5] Panandaan dirobih dina 2004[6]
  Thailand 1998
  Rusia 2005
Organisasi jeung Komunitas Muslim Panénjo
Fron Pangbébas Nasional Moro 1977 Ngablokade kaanggotan Pilipina
Lembaga Islam panénjo
Uni Parlemén Nagara Anggota OSI 2000
Forum Kanungoraan Konferénsi Islam pikeun Dialog jeung Sabilulungan 2005
Organisasi Internasional Panénjo
Liga Arab 1975
Pasarikatan Bangsa-Bangsa 1976
Gerakan Non-Blok 1977
Organisasi Sabilulungan Shanghai
Uni Afrika 1977
Organisasi Sabilulungan Ékonomi 1995

Sékrétaris Jéndral OSIÉdit

Sékrétaris Jéndral Organisasi Sabilulungan Islam[7]
No. Nami Nagara asal Awal jabatan Ahir jabatan
1 Tunku Abdul Rahman   Malaysia 1971 1973
2 Hassan Al-Touhami   Mesir 1974 1975
3 Amadou Karim Gaye   Sénégal 1975 1979
4 Habib Chatty   Tunisia 1979 1984
5 Syed Sharifuddin Pirzada   Pakistan 1985 1988
6 Hamid Algabid   Niger 1989 1996
7 Azeddine Laraki   Maroko 1997 2000
8 Abdelouahed Belkeziz   Maroko 2001 2004
9 Ekmeleddin İhsanoğlu   Turki 2005

Tingali goéÉdit

Catetan jeung rujukanÉdit

  1. Upon the groups's renaming, some sources provided the English-language translation "Organisation of the Islamic Cooperation", but the OIC's official website and the website of the OIC Mission to the UN have since indicated the preferred English translation omits the "the".
  1. US Department of State. "Special Envoy to the Organisation of the Islamic Conference (OIC)". Diakses tanggal 16 Feb 2012. 
  2. OIC changes name, emblem Pakistan Observer
  3. Nagara Paléstina neraskeun posisi Organisasi Pangbébasan Paléstina sanggeus Déklarasi Kamerdikaan Paléstina 1988.
  4. OIC member states
  5. OIC observers
  6. Komunitas Siprus Turki di Siprus jadi hiji “komunitas panénjo” OSI dina 1979 dina ngaran “Komunitas Muslim Turki Siprus”. Patepungan Mentri Luar Nagri OSI ka-31 di Istanbul dina Juni 2004, nangtoskeun yén Komunitas Siprus Turki éta (diwakilkeun ku Républik Turki Siprus Kalér) bakal milu dina patepungan OSI kalawan ngaran nu dipertimbangkeun dina Rancangan Annan pikeun Siprus (“Nagara konstituén Siprus Turki Républik Siprus Ngahiji” atanapi pondokna Nagara Siprus Turki). Cyprus and the Organization of Islamic Conferences
  7. Former Secretaries-General–OIC.

Bacaan salajengaaÉdit

  • Ankerl, Guy Coexisting Contemporary Civilisations: Arabo-Muslim, Bharati, Chinese, and Western. Geneva, INUPress, 2000, ISBN 2-88155-004-5
  • Al-Huda, Qamar. "Organisation of the Islamic Conference." Encyclopedia of Islam and the Muslim World. Diédit ku Martin, Richard C. Macmillan Reference, 2004. vol. 1 p. 394. 20 April 2008

Tumbu kaluarÉdit