1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

29 Désémber nyaéta poé ka-363 dina sataun (ka-364 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 2 poé.

KajadianÉdit

  • 1503 – Patempuran Garigliano (1503) lumangsung antara tentara Spanyol pimpinan Gonzalo Fernández de Córdoba ngalawan tentara Perancis pimpinan Ludovico II, Bangsawan Saluzzo.
  • 1508 – Pasukan Portugis dina pimpinan Francisco de Almeida nyerang Khambhat, India, dina Patempuran Dabul.
  • 1876 – Kacilakaan jalan rél Leuwi Ashtabula lumangsung, ngakibatkeun 64 tatu sarta 92 maraot di Ashtabula, Ohio.
  • 1890 – Pangbantéan Wounded Knee di Panampungan Indian Lamping Pinus, 300 urang Lakota (Sioux) ditelasanku Résimen Kavaléri ka-7 Amérika Sarikat.
  • 1911Mongolia meunangkeun kamerdékaan ti Dinasti Qing, ngistrénan Jebtsundamba Khutughtu ka-9 minangka Khagan (Raja) Mongolia.
  • 1911 – Sun Yat Sen jadi pajabat présidén Républik China; sacara résmi nyepeng jabatan dina tanggal 1 Januari 1912.
  • 1930 – Pidato kaprésidénan (di Liga Muslim) Sir Muhammad Iqbal di Allahabad ngawanohkeun téori dua bangsa sarta visi kasar tina pangadegan Pakistan.
  • 1937 – Nagara Merdéka Irlandia digantikeun ku hiji nagara anyar nu nelah Irlandia ku diadopsina hiji konstitusi anyar.
  • 1940Perang Dunia II: Kahuruan Raya Kota London Kadua, pasawat Luftwaffe ngabom api London, Inggris, nelasan ampir 200 urang sipil.
  • 1972 – Pasawat Eastern Air Lines 401 (Lockheed L-1011 TriStar) murag di Florida Everglades nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Miami, Florida, nelasan 101 urang tina 176 jalma di sajeroeunna.
  • 1975 – Bom ngajelegur di Bandara LaGuardia di Kota New York, nelasan 11 jalma sarta natuan 74 lianna.
  • 1994 – Pasawat Turkish Airlines 278 (Boeing 737-400) murag nalika ngadeukeutan ka Bandara Van Ferit Melen di Van, Turki, nelasan 57 tina 76 jalma sajeroeun pasawat.
  • 1996 – Pamaréntah Guatemala jeung para pamingpin Sarikat Révolusionér Nasional Guatemala nanda tangan kasapukan damai, ngeureunan 36 taun perang sodara.
  • 1997Hong Kong ngamimitian maéhan 1,25 juta hayam pikeun ngeureunkeun kahariwang nerekabna influensa maut.
  • 2003 – Érsa Sirégar, wartawan RCTI, maot katémbak ku GAM di Simpang Ulim, Acéh Wétan.
  • 2006Inggris réngsé mayar hutangna ka Amérika urut Perang Dunia II.
  • 2011Samoa jeung Tokelau ngaluncatan sapoé langsung ka tanggal 31 Désémber nalika pindah tina salah sahiji Garis Tanggal Internasional kana garis lianna.
  • 2013 – Bom maéhan manéh di jalan rél Statsiun Volgograd-1A di beulah kidul Kota Volgograd, Rusia, nelasan saheunteuna 18 jalma sarta nyiederaan 40 séjénna. Kawartakeun yén kelompok Émirat Kaukakus nu tanggung jawab kana kajadian ieu.

Nu BabarÉdit

  • 1800 – Charles Goodyear, insinyur Amérika (td. 1860)
  • 1808Andrew Johnson, présidén AS ka-17 (td. 1875)
  • 1938 – Jon Voight, aktor Amérika
  • 1945 – Raja Birendra,Raja Népal ti 1972 semet ka 2001 (td. 2001)
  • 1964 – Michael Cudlitz, aktor Amérika
  • 1965 – Laurent Boudouani, juara dunia tinju ti Perancis
  • 1965 – Dexter Holland, musisi Amérika (the Offsping)
  • 1966Stefano Eranio, pamaén bola Italia
  • 1970Enrico Chiesa, pamaén bola Italia
  • 1972Jude Law, aktor Inggris
  • 1978Kieron Dyer, pamaén bola Inggris
  • 1979 – Diego Luna, aktor Méksiko
  • 1995 – Ross Lynch, panyanyi jeung aktor Amérika
  • 1996 – Sana Minatozaki, panyanyi Jepang (Twice)

Nu pupusÉdit

  • 2003 – Érsa Sirégar, wartawan RCTI (b. 1951)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit