Buka ménu utama

Ahilawati nyaéta ngaran hiji inohong wanoja dina wiracarita Mahabarata. Manéhna mangrupa anak naga sarta ngadahup ka anakna Bima anu ngaranna Gatotkaca. Waktu lalagasan manéhna dipikawanoh kalayan ngaran Maurwi. Manéhna dikawin ku Gatotkaca sanggeus ngaliwatan ujian nu beurat. Maurwi ngusulkeun sagala rupa patanyaan sarta Gatotkaca junun ngajawab kabéhanana. Manéhna jeung Gatotkaca boga anak awéwé nu dingaranan Barbarika anu leuwih dipikawanoh kalayan ngaran Katusyamji.

Tempo ogéÉdit