Buka ménu utama
Sanjaya
Sanjaya (kénca) keur nyaritakeun kaayaan di tegal Kurusétra ka Dréstarata
Sanjaya (kénca) keur nyaritakeun kaayaan di tegal Kurusétra ka Dréstarata
Déwanagari: संजय
Éjahan Sansakerta: Sañjaya
Asal: Astinapura, Karajaan Kuru

Dina wiracarita Mahabarata, Sanjaya (Sansakerta: संजय, Sañjaya) nyaéta anakna Gavalgana. Dina struktur pamaréntahan Astinapura, Sanjaya nyaéta saurang panaséhat, sakaligus kusir pribadi Raja Dréstarata. Sanjaya sanggup nempo hiji kajadian ti jarak nu kacida jauhna. Kaahlian kasebut dipaké ku manéhna pikeun ngalaporkeun kajadian-kajadian nu lumangsung dina perang rongkah di tegal Kurusétra sacara langsung ka Dréstarata.

Harti ngaranÉdit