Buka ménu utama

Yuyutsu (Dewanagari युयुत्स yuyutsu) nyaéta saurang inohong protagonis dina wiracarita Mahabarata. Manéhna nyaéta baraya para Kurawa béda indung; indungna mangrupa saurang dayang. Béda jeung para Kurawa, manéhna mah ngabiluk Pandawa waktu perang di Kurusetra. Hal ieu ngajadikeun Yuyutsu jadi panerus garis turunan Dréstarastra, samentara barayana nu séjén (Kurawa) gugur kabéh di Kurusetra.

Sanggeus Yudistira lengser kaprabon, Yuyutsu diangkat jadi raja di Amarta atawa Indraprahasta.

Harti ngaranÉdit

Ngaran Yuyutsu dina basa Sansakerta hartina nyaéta "anu ngabogaan kadaék pikeun jurit".

Tempo ogéÉdit