1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

2 Januari nyaéta poé ka-2 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 363 poé (364 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 366 – Urang Alemania (Jérman) meuntas Leuwi Rhine nu keur beku dina jumlah gedé pikeun nyerang Kakaisaran Romawi.
  • 1492 – Émirate Granada, bénténg pamungkas Bangsa Moor di Spanyol, sumerah.
  • 1680 – Amangkurat II ti Mataram katut para badégana nelasan Trunajaya, sabulan sabada katéwakna Trunajaya ku VOC.
  • 1777 – Perang Révolusioner Amérika: pasukan Amérika dina pingpinan George Washington nahan gempuran Inggris dina Patempuran Jurang Assunpink deukeut Trenton, New Jersey.
  • 1791 – Pangbantéan Big Bottom di WIlayah Ohio, nandaan dimimitianna Perang Indian Northwest.
  • 1905 – Perang Rusia - Jepang: Garnisun Rusia sumerah di Darmaga Arthur, Tionghoa.
  • 1942FBI ngetrukkeun dakwaan ka 33 anggota cingcin mata-mata Jérman nu dipingpin ku Fritz Joubert Duquesne dina kasus mata-mata pangtohagana dina sajarah Amérika - nelah ogé ku Cingcing Mata-Mata Duquesne.
  • 1942 – Perang Dunia II: Manila karebut ku pasukan Jepang, ngabalukarkeun Jepang ngawasa Philipina.
  • 1955 – Sabada panelasan présidén Panama, José Antonio Remón Cantera, wakilna, José Ramón Guizado, ngawasa, tapi tuluy direureuhkeun alatan ilibiungna dina nemasing patina Cantera katohian.
  • 1963Perang Viétnam: Viétkong hasil meunang gedé munggaran, dina Patempuran Ap Bac.
  • 1971 – Insidén Ibrox kadua nelasan 66 bobotoh dina laga Rangers ngalawan Celtic.
  • 1974 – Présidén AS Richard Nixon néken undang-undang nu nurunkeun wates kacepetan maksimum di AS kana 88 kpj dina raraga ngahémat béngsin wanci émbargo OPEC.
  • 1976 – Badéy Angin Januari 1976 dimimitian, ngabalukarkeun caah di sabudeureun basisir Laut Kalér, ngeunaan nagara-nagara ti Irlandia nepi ka Yugoslavia sarta ngakibatkeun saheunteuna 82 jalma perlaya jeung karusakan sajumlah AS$ 1,3 miliar.
  • 1978 – Pangbantéan Multan, pasukan Pakistan némbakan démonstran pagawé di Multan, Pakistan.
  • 1981 – Salah sahiji panalungtikan pangrohakana ku pulisi Inggris réngsé nalika pamaténi ngabéréndél Peter Sutcliffe, nu geus nelasan 13 awéwé, kacerek di Sheffield, Yorkshire Kidul.
  • 1993 – Perang Sodara Sri Langka: Angkatan Laut Sri Langka nelasan 35-100 rakyat sipil di Laguna Jaffna.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit


Tumbu luarÉdit