1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

31 Januari nyaéta poé ka-31 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 334 poé (335 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1943 – Perang Dunia II: Marsekal Lapangan Jérman Friedrich Paulus nyerah ka pasukan Soviét di Stalingard, dituturkeun ku pasukanna, Tentara Kagenep, dua poé ti harita, ngaréngsékeun salah sahiji patempuran pangrongkahna dina perang éta.
  • 1945 – Perang Dunia II: Kurang leuwih 3.000 tahanan ti kamp konséntrasi Stutthof dipaksa sina baris ka Laut Baltik di Palmnicken (kiwari Yantarny, Rusia) sarta tuluy diparaéhan.
  • 1945 – Perang Dunai II:  Panungtungan Patempuran Hill 170 nalika Kampanye Burma, di mana Brigade Komando Katilu Inggris nadah serangan balik ti Jepang sarta hasil ngusir maranéhna ti Bobojong Arakan.
  • 1946Perang Tiis: Konstitusi anyar Yugoslavia, nurutan Uni Soviét, ngawangun genep républik konstituén (Bosnia jeung Hérzegowina, Kroasia, Makedonia, Sérbia jeung Slovénia).
  • 1950 – Perang Tiis: Présidén AS  Harry S. Truman ngabéwarakeun program pikeun mekarkeun bom hidrogén.
  • 1953 – Banjir Laut Kalér ngabalukarkeun leuwih ti 1.800 korban jiwa di Walanda sarta leuwih ti 300 di Inggris.
  • 1968Perang Viétnam: Gerilyawan Viétkong nyerang kadutaan AS di Saigon, ogé serangan lianna di wanci janari, kaituna kadua serangan éta disebut minangka Serangan Tet.
  • 1968Nauru meunangkeun kamerdékaan ti Australia.
  • 1996 – Treuk nu pinuh ku bom narajang gerbang Bank Séntral Sri Langka di Kolombo, nelasan saheunteuna 86 jalma sarta nyideraan 1.400 lianna.
  • 2000 – Pasawat Alaska Airlines Pangapungan 261, MD-83, nandangan masalah kasaimbangan horisontal, murag di Samudera Pasifik leupas ti basisir Point Mugi, California, nelasan 88 jalma sajeroeunna.
  • 2001 – Di Walanda, hiji pangadilan Skotlandia ngadakwa urang Libya Abdelbaset al-Megrahi sarta ngabébaskeun warga Libya lianna dina ilibiungna kana pangeboman Pasawat Pan Am 103 di saluhureun Lockerbie, Skotlandia di taun 1988.
  • 2009 – Di Kénya, saheunteuna 113 jalma ditelasan sarta leuwih ti 200 taratu nalika kadurukna belébéran minyak di Molo.
  • 2012Toyota Corolla jadi mobil pangpayuna sapanjang mangsa. Kajual leuwih ti 37.5 juta unit.
  • 2018 – Boh bulan biru boh samagaha bulan total lumangsung.

Nu babarÉdit

  • 1884 – Theodor Heuss, présidén kahiji Républik Féderal Jérman (td. 1963)
  • 1884 – Mammad Amin Rasulzade, présiden kahiji Azerbaijan (td. 1955)

Nu pupusÉdit

  • 1561 – Bairam Khan, jénderal Mogul (l. 1501)
  • 1606 – Guy Fawkes, pupuhu jeung konspirator Plot Bubuk Mésiu di Inggris (l. 1570)
  • 1974 – Samuel Goldwyn, produser filem Amérika, salah saurang nu ngadegkeun Goldwyn Pictures (l. 1882)
  • 2012 – Ade Namnung, palawak Indonésia (l. 1977)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tempo ogéÉdit