1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

4 Januari nyaéta poé ka-4 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 361 poé (362 dina Taun Kabisat).

KajadianÉdit

  • 1717Walanda, Inggris Raya jeung Perancis néken Aliansi Tilu dina usaha pikeun miara Pasini Utrecht; saméméhna Inggris geus néken pasakutuan awal jeung Perancis dina tanggal 28 Nopémber.
  • 1762 – Inggris nyatakeun perang ka Spanyol, ku kituna ngamimitian Perang Tujuh Taun.
  • 1853 – Sanggeus diculik tur dijual kana perbudakan di kidul Amérika, Solomon Northup meunangkeun deui kamerdékaanna; buku mémorina the Twelve Years a Slave (Dua Welas Taun Jadi Hamba Sahaya) jagana jadi salah sahiji buku pangpayuna sacara nasional.
  • 1854 – Pulo McDonald katimu ku Kaptén William McDonald nu nunggang kapal Samarang.
  • 1912 – Asosiasi Pandu/Pramuka dilambagakeun ka sakuliah Karajaan Inggris ku Piagem Karajaan.
  • 1944 – Perang Dunia II: Operasi Carpetbagger, ku AS, nerjun-nerjunkeun sanjata jeung bebekeulan pikeun para pajoang nu masih kénéh batahan di Éropa.
  • 1948Burma merdéka ti Karajaan Inggris sarta jadi nagara républik, dingaranan Sarikat Burma, Sao Shwe Thaik minangka présidén kahijina sarta U Nu minangka Perdana Menteri.
  • 1951 – Perang Koréa: China jeung Koréa Kalér ngarebut Seoul.
  • 1976 – Pasukan Sukarélawan Ulster nembak mati genep urang sipil Katolik Irlandia di County Armagh, Irlandia Kalér. Poé isukna, para jalma-jalma basanjata nelasan sapuluh urang sipil Protéstan deukeut wilayah éta minangka pangwalesan.
  • 1989 – Insiden Teluk Sidra Kadua: Sapasang pasawat MIG-23 "Floggers" Lybia ditémbak murag ku sapasang F-14 Tomcat Angkatan Laut AS dina hiji patelak di jomantara.
  • 2004 – Mikheil Saakashvili kapilih jadi présidén Georgia sanggeus Révolusi Eros di Bulan Nopémber 2003.
  • 2010Burj Khalifa, wangunan pangjangkungna kiwari di dunia, sacara resmi dibuka di Dubai.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Braile Dunia

Tumbu luarÉdit