1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

3 Januari nyaéta poé ka-3 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 362 poé (363 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1777 – Jénderal Amérika George Washington ngéléhkeun Jénderal Inggris Lord Cornwallis dina Patempuran Princeton.
  • 1833Karajaan Inggris ngaku ngawasa ka Kapuloan Falkland.
  • 1868Réstorasi Méiji: Shogun Tokugawa dibubarkeun; agén-agén ti Satsuma jeung Chōshū ngarebut kakawasaan.
  • 1871 – Dina Patempuran Bapaume, hiji patelak dina Perang Perancis - Prusia, pasukan Jénderal Louis Faidherbe ngahantem mundur Prusia.
  • 1885Perang Cina - Perancis dimimitian ku Patempuran Nui Bop.
  • 1919 – Dina Konferénsi Perdaméan Paris, Emir Faisal I ti Irak néken kapaheutan jeung pamingpin Zionis Chaim Weizmann ngeunaan pangwangunan lemah cai urang Yahudi di Palestina.
  • 1925Benito Mussolini mgabéwarakeun yén manéhna nyepeng kakawasaan diktatur di Italia.
  • 1944Perang Dunia II: Pilot AS Mayor Greg "Pappy" Boyington ditémbak murag jeung pasawatna Vought F4U Corsair ku Kaptén Masajiro Kawato ti Jepang nu ngapungkeun Mitsubishi A6M Zero.
  • 1957 – Pausahaan Arloji Hamilton ti Swiss ngenalkeun arloji éléktrik nu munggaran.
  • 1959Alaska diaku minangka nagara bagéan AS ka-49.
  • 1961 – Perang Tiis: Hubungan diplomatik AS jeung Kuba ngaheurasan sabada nasionalisasi asét AS di Kuba.
  • 1976 – Kapaheutan Internasional ngeunaan Hak-Hak Ékonomi, Sosial jeung Budaya (singk. Inggris ICESCR) nu diangkat ku Majelis Umum PBB, dilumakukeun.
  • 1977 – Pausahaan Komputer Apple diadegkeun.
  • 1990 – Invasi AS ka Panama: Manuel Noriega, manten pamingpin Panama, serah bongkokan ka pasukan Amérika.
  • 1993 – Di Moskow, Rusia, George H. W. Bush jeung Boris Yeltsin néken Pasini Pangurangan Pakarang-Pakarang Strategis (singk. Inggris START) nu kadua.
  • 1994 – Pasawat Baikal Airlines 130 murag di deukeut Irkutsk, Rusia, ngabalukarkeun korban jiwa 125 urang.
  • 2002 – Pasukan Israél nyita kapal pangangkut Palestina di Laut Beureum, nimu 50 ton pakarang.
  • 2004 – Pasawat Flash Airlines 604 murag ka Laut Beureum, ngakibatkeun 148 perlaya, mangrupakeun salah sahiji kacilakaan pangapungan pangmautna dina sajarah Mesir.
  • 2009 – Blok kahiji dina ranté blok sistém pamayaran déséntralisasi Bitcoin, nu nelah ku blok Genesis, diwangun ku panyipta sistém, Satoshi Nakamoto.
  • 2015 – Milisi Boko Haram ngajorag sakuliah kota Baga di wétan kalér Nigeria, ngamimitian pangbantéan Baga sarta nelasan kurang leuwih 2.000 jalma.
  • 2016 – Nuluykeun pakéwuh nu dialatankeun ku panelasan Syéh Nimr, Iran ngeureunan hubungan diplomatikna jeung Arab Saudi.
  • 2018 – Para analis komputer ngalaporkeun dua lolongkrang kaamanan utama, nelah "Meltdown" jeung "Spectre," mangaruhan mikroprosésor di sakabéh komputer di dunia.
  • 2020 – Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit