Harina
KA Harina Surabaya.jpg
Karéta api Harina nalika ngaliwat di Tembok Dukuh, Bubutan, Surabaya
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas éksekutip plus-premium plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Karakter ngurilingan jalan pantura
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Titik pangluhurna +709 (Bandung)

Karéta api Harina (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮠᮛᮤᮔ) nyaéta karéta api anu ngahubungkeun Bandung jeung Surabaya via Semarang.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung.[1] Rute Karéta api Harina béda jeung karéta nu séjénna nu ngalayanan Bandung - Surabaya, ti Bandung, ka Purwakarta, di Cikampék, lokomotipna pindah posisi, ka Cirebon, Semarang, Cepu, Bojonegoro, nepi ka Surabaya Pasarturi.[1]

Karéta ieu téh neruskeun tugasna Karéta api Mahésa anu ngalayanan rute Bandung - Semarang Tawang nu kelasna éksekutip-bisnis.[1] Tapi rute na béda, ti Bandung, ka Tasikmalaya, Kroya, terus lokomotipna pindah posisi, ka Purwokerto, Prupuk, Slawi, nepi ka Semarang Tawang.[1]

Séké Sélér NgaranÉdit

Ngaran "Harina" dicokot tina basa Sangsekerta, hāriṇa (aksara Dewanagari: हारिण), anu boga hartina "antelop india betina".[2]

Stasion nu dilayananÉdit

Spesifikasi karétaÉdit

Lintasan lalampahan Bandung - Surabaya Pasarturi liwat Cikampék - Semarang Tawang
Lokomotip CC206
Rangkéan 1 karéta bagasi (B) + 3 karéta kelas ékonomi premium (K3 2018/2019 BD) + 1 karéta makan (M1 2018/2019 BD) + 5 karéta kelas éksekutip (K1 2018/2019 BD) + 1 karéta pembangkit (P 2018/2019 BD)


Catetan : Urut rangkéan karéta bisa barobah tiap unggalna.

Jumlah tempat diuk 490 tempat diuk

JadwalÉdit

Karéta api Harina berangkat di Bandung peuting, nepi ka Surabaya Pasarturi isuk-isuk, jeung sabalikna.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna, tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Saacan taun 2013, aya jadwal KA Harina Pagi, tapi okupansina minim (kurang ti 60%), jadi KA Harina Pagi dihijikeun jeung KA Harina (malam) jadi KA Harina.[1] Rutena ogé diperpanjang nepi ka Surabaya Pasarturi.[1]

InsidénÉdit

  • Dina tanggal 21 Oktober 2010, Karéta api Harina beunang urug di Jatiluhur, Purwakarta, tabuh 05.00.[3] Euweuh korban jiwa, tapi perjalanan karéta kahambat lantaran posisi lokomotif jeung gerbongna ngahalangan rél.[3]

Tingali ogéÉdit

Karéta rute Bandung-Surabaya

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i Informasi dan jadwal KA Harina (id) diakses tanggal 27 Desember 2015
  2. Zimmermann, Francis. (1999). The jungle and the aroma of meats : an ecological theme in Hindu medicine (1st Indian ed ed.). Delhi: Motilal Banarsidass. ISBN 978-81-208-1618-3. OCLC 45993246. 
  3. a b Kompas: KA Harina Anjlok di Jatiluhur (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI