Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

21 Oktober nyaéta poé ka-294 dina sataun (ka-295 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 71 poé.

KajadianÉdit

  • 1600Tokugawa Ieyasu ngéléhkeun Klan Toyotomi saparakanca dina Patempuran Sekigahara sarta jadi shogun di Jepang.
  • 1824 – Semén Portland dipaténkeun.
  • 1879Thomas Edison ngajukeun patén pikeun bohlam listrikna.
  • 1895 – Républik Formosa rubuh sanggeus diserang ku Jepang.
  • 1940 – Edisi munggaran novél Ernest Hemingway, For Whom the Bell Tolls medal.
  • 1983Méter dipuguhkeun minangka jarak nu dipilampah ku cahaya dina ruang hampa dina 1/299.792.458 detik.
  • 1986 – Di Libanon, milisi pro Iran ngaku geus nyulik tukang nulis Amérika, Edward Tracy (dibébaskeun taun 1991).
  • 1987 – Pangbantéan di Rumah Sakit Jaffna ku Pasukan Panjaga Perdaméan India di Sri Langka, maténi 70 pasén étnis Tamil, dokter jeung parawat.
  • 2005 – Gambar planét kurcaci Eris dicokot sarta tuluy jadi dokuméntasi panimuanna.

Nu babarÉdit

  • 1833Alfred Nobel, élmuwan Swédia, nu nyiptakeun dinamit sarta nyieun Hadiah Nobel (td. 1896)
  • 1949Benyamin Netanyahu, PM Israél ka-salapan
  • 1982 – Lee Chong Wei, pamaén batminton Malaysia
  • 1983 – Amber Rose, modél Amérika

Nu pupusÉdit

Poé peré /poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit