Stasion Sidareja (SDR) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Sidamulya, Sidareja, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +5 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu kaasup stasion anu ramé lantaran loba panumpang anu naék jeung turun di stasion ieu.

Stasion Sidareja

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SDR.png
  • Singgetan: SDR
  • Nomor: 2007
Stasiun Sidareja.jpg
Stasion Sidareja kalawan KA Lodaya anu keur eureun, 2019
LokasiJalan Raya Wringinharjo (Sidareja-Karangpucung)
Sidamulya, Sidareja, Cilacap, Jawa Tengah,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 7°29′11″S 108°48′27″E / 7.4863447°S 108.8075186°E / -7.4863447; 108.8075186Koordinat: Citakan:Country abbreviation 7°29′11″S 108°48′27″E / 7.4863447°S 108.8075186°E / -7.4863447; 108.8075186
Luhur+5 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 346+645 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron4 (hiji péron sisi nu rada jangkung jeung tilu péron pulo nu lumayan jangkung ngan mendékan di ujungna)
Jumlah jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Layanan
Lodaya (régulér jeung tambahan, iwal ti régulér jadwal peuting arah Solo), Pasundan (régulér jeung tambahan, iwal ti tambahan arah Surabaya), Kutojaya Selatan (régulér jeung tambahan), jeung Serayu
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Lokasi dina peta

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

Kelas campuranÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

Pasilangan jeung pasusulanÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cipari
Stasion saenggeusna:
Stasion Gandrungmangun