Buka ménu utama
Al Muddatstsir
المدشّر
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 74
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 4 [1]
Statistik
Jumlah ayat 56 ayat
Jumlah kecap 255
Jumlah aksara 1010 [2]

Surat Al-Muddatstsir (basa Arab:المدشّر) nyaéta surat ka-74 dina Al Qur'an. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 56 ayat, diturunkeun sabada surat Al Muzzammil. Dingaranan Al Muddatstsir (Nu maké simbut) tina ayat mimiti ieu surat.

Eusi Poko ieu SuratÉdit

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Alloh SWT miwarang Nabi S.a.w. pikeun da'wah ka manusa supaya iman, bebérésih, ngajauhan ma'siat, ihlas tur sobar.
  • Negeskeun yén susahna dina poé kiamat pikeun nu kafir jeung tukang ma'siat.
  • Pangancam pikeun nu ceuceub kana Al Qur'an.
  • Jumlah malaékat Zabaniyah.
  • Manusa kaiket ku laku lampahna.

Ayat jeung tarjamahÉdit


يٰأَيُّهَا ٱلْمُدَّثِّرُ (1) Hé jalma maké simbut.
قُمْ فَأَنذِرْ (2) Geura hudang tur béré pépéling.
وَرَبَّكَ فَكَبِّرْ (3) Jeung Pangéran anjeun, agungkeun.
وَثِيَابَكَ فَطَهِّرْ (4) Jeung pakéan anjeun bersihkeun.
وَٱلرُّجْزَ فَٱهْجُرْ (5) Nyieun dosa singkahan.
وَلاَ تَمْنُن تَسْتَكْثِرُ (6) Jeung ulah méré, hayang meunang loba.
وَلِرَبِّكَ فَٱصْبِرْ (6) Jeung sing sobar karana Pangéran.

Tadabbur jeung TadzakkurÉdit

Alloh SWT dina ieu surat miwarang Nabi Muhammad saw gugah, da'wah Islam.[3]

RujukanÉdit

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi يٰأَيُّهَا ٱلْمُدَّثِّرُ, Mazdudin Fairuz Abadi Muhammad bin Ya’qub
  3. Ibnu Katsir, Tafsir Al-Qur'anil Karim, suratul Qiyamah

Tumbu kaluarÉdit

Surat sateuacanna:
Al Muzzammil
Surat 74 Surat saparantosna:
Al Qiyamah
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit