Buka ménu utama
Al Qolam
القلم
Informasi
Golongan Makiyyah,
Surah ka 68
Juz Juz 29
Waktu turun wahyu 71 [1]
Statistik
Jumlah ayat 52 ayat
Jumlah kecap 300
Jumlah aksara 1253 [2]
Harf-e-Mukatta'at Nun, نۤ

Surat Al Qolam (Basa Arab: القلم ,"Kalam") nyaéta surat ka-68 dina Al Qur'an. Ieu surat kaasup surat Makkiyah, nu kawengku 52 ayat. Dingaranan Al Qolam’ nu hartina pena tina kecap nu aya dina ayat kahiji. Dinamian ogé surat Nun (huruf nun) tina huruf ’’Nun’’ di awal ieu surat.

Eusi Poko ieu SuratÉdit

Eusi pokok ieu surat, di antarana:

  • Ngécéskeun yén Nabi Muhammad s.a.w, teu gélo, tapi mibanda ahlak nu agung.
  • Ulaheun nyampurkeun kayakinan.
  • Ulaheun nyonto jalma nu laku goréng patut ahlakna.
  • Nasib nu kaalaman jalma nu boga kebon tapi teu syukur ka Alloh, pangancam siksa pikeun ingkar.
  • Al Qur'an pépéling pikeun sakabéh alam.

Ayat jeung tarjamahÉdit


نۤ وَٱلْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ

(1) Nun. Demi péna nu ditulis maranéhna.


مَآ أَنتَ بِنِعْمَةِ رَبِّكَ بِمَجْنُونٍ

(2) Karana ni'mat Pangéran anjeun, anjeun lain jalma nu teu waras.


وَإِنَّ لَكَ لأَجْراً غَيْرَ مَمْنُونٍ

(3) Jeung éstu pikeun anjeun pahala nu taya kendatna.


وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ

(4) Jeung saéstuna anjeun bener-bener boga ahlak nu agung. (Jstrna)

Tadabbur jeung TadzakkurÉdit

Alloh SWT sumpah maké péna, ngébréhkeun pentingna nulis..

RujukanÉdit

  1. Mushaf al-Madinah an-Nabawiyah (bi-Riwayah Hafsh). Madinah: Mujamma' al-Malik Fahd li-Thiba'ah al-Mushaf asy-Syarif. Halaman Ba'
  2. Bashair Dzittamyiz Fi Lathaif al-Kitab al-Aziz, al-bab al-awwal at-thorf ats-tsany a-mawaqif, bashirat fi ن. والقلم.

Tumbu kaluarÉdit

Surat sateuacanna:
Al Mulk
Surat 68 Surat saparantosna:
Al Haaqqoh
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit