1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

27 Pébruari nyaéta poé ka-58 dina sataundina kalénder Gregorian, sésana 307 poé (308 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 425 – Universitas Konstantinopel diadeugkeun ku Kaésar Theodosius II ku alatan pameredih geureuhana, Aelia Eudocia.
  • 1560 – Perjangjian Berwick nu bakal ngusir Perancis ti Skotlandia ditaréken ku Inggris jeung Kumpulan Bangsawan Pamuja ti Skotlandia.
  • 1617 – Swédia jeung Rusia néken Perjangjian Stolbovo, mungkas Perang Ingrian sarta nguluarkeun Rusia ti Laut Baltik.
  • 1626Yuan Chonghuan ditunjuk minangka Gupernur Liaodong sabada mingpin Tionghoa meunang gedé ngalawan Mancuria dina pingpinan Nurhaci.
  • 1700 – Kapuloan Britain Anyar katimu ku urang Éropa.
  • 1844Républik Dominika meunangkeun kamerdékaan ti Haiti.
  • 1870 – Bandéra Jepang kiwari mimitina dipaké minangka bandéra nasional pikeun kapal dagang Jepang.
  • 1881Perang Boer Kahiji: Patempuran Pasir Majuba lumangsung.
  • 1900Perang Boer Kadua: Di Afrika Kidul, pamingpin militer Inggris narima panyerahan tanpa syarat ti Jéndral Boer Piet Cronjé dina Patempuran Paardeberg.
  • 1900 – Partéy Buruh Inggris diadegkeun.
  • 1900 – Bayern Muenchen FC diadegkeun.
  • 1902 – Perang Boer Kadua: Soldadu Australia Harry "Pamecah" Mocant jeung Peter Handcock diéksékusi di Pretoria sanggeus disidang pikeun alesan kajahatan perang.
  • 1921 – Sarikat Gawé Internasional pikeun Partéy Sosialis diadegkeun di WIna.
  • 1933 – Gedong Parlemén Jérman, Reichstag diduruk ku Martinus van der Lubbe, saurang komunis Walanda. Hal ieu dimangfaatkeun ku Nazi pikeun nyingkirkeun urang komunis minangka saingan pulitikna.
  • 1940 – Martin Kamen jeung Sam Ruben manggihan karbon-14.
  • 1942 – Perang Dunia II: Nalika Patempuran Laut Jawa, pasukan serang Sakutu diéléhkeun ku pasukan tugas Jepang di Laut Jawa di Hindia Walanda.
  • 1943 – Di Berlin, Gestapo néwakan 1.800 urang Yahudi nu boga pamajikan ka urang Jérman, nungtun kana protés Rosenstrasse.
  • 1962 – Dua pilot pamungpang Angkatan Udara Républik Viétnam ngabom Istana Kamerdékaan di Saigon dina hiji usaha gagal nelasan Présidén Viétnam Kidul Ngô Đình Diệm.
  • 1964 – Pamaréntah Italia méménta bantuan sangkan Munara Déngdék Pisa heunteu rugrug.
  • 1971 – Para dokter di klinik aborsi kahiji di Walanda (Midredhuis di Arnhem) mimiti milampah aborsi induksi buatan.
  • 1976 – Urut wilayah Spanyol di Sahara Kulon, ku alpukahna Front Polisario ngadéklarasikeun kamerdékaanna jadi Républik Démokratik Arab Sahrawi.
  • 1988 – Pangbantéan Sumgait: Komunitas Arménia di Sumgait, Azerbaijan jadi targét kajahatan pangbantéyan.
  • 1991Perang Teluk: Présidén AS George H. W. Bush ngabéwarakeun yén "Kuwait geus dibébaskeun".
  • 2002 – Karéta api Godhra kahuruan ku nu ngaduruk nalika mulang ti Ayodhya, nelasan 59 jamaah Hindu.
  • 2004 – Pangeboman hiji féri super ku Abu Sayyap di Philipina, nelasan 116 jalma.
  • 2004 – Shoko Asahara, pamingpin aliran pamujaan kiamat Aum Shinrikyo Jepang, dikeunaan hukuman mati alatan jadi pangrarancang serangan gas sarin di hiji sub jalan di Tokyo, Jepang taun 1995.
  • 2010 – Lini 8,8 Mw narajang bagéan tengah Chili, ngakibatkeun korban jalma 500 urang sarta rébuan cidera. Lini éta micu hiji tsunami nu tuluy narajang Hawaii teu lila ti harita.
  • 2013 – Lima jalma (kaasup palakuna) maraot sarta lima lianna taratu dina hiji tétémbakan di hiji pabrik di Menznau, Swiss.
  • 2015 – Pamaténian Boris Nemtsov, saingan pulitik Vladimir Putin kajadian.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé NGO

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_27