1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

18 Pébruari nyaéta poé ka-49 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 319 poé.(320 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1478 – George, Pangéran Clarence, nu didakwa hianat ka lanceukna, Raja Inggris Edward IV, dihukum mati sacara pribadi di Munara London.
  • 1637 – Perang 80 Taun: di leupas basisir Cornwall, Inggris, armada laut Spanyol nyegat konpoi penting 44 kapal dagang Inggris-Walanda nu dijagaan ku genep kapal perang, ngancurkeun atawa ngarebut 20 di antarana.
  • 1781 – Perang Inggris Walanda Kaopat: Kaptén Thomas Shirley ngamimitian lalampahanna ngalawananan pos jaga kolonial Walanda di Basisir Emas Afrika (ayeuna Ghana).
  • 1814Perang Napoleon: Patempuran Montereau antara Perancis lawan Austria.
  • 1861 – Di Montgomery, Alabama, Jefferson Davis diistrénan jadi pajabat Présidén Konféderasi Nagara-Nagara Amérika.
  • 1878 – John Tunstall ditelasan ku Jesse Evans, nyeungeut kana Perang Lincoln County di Lincoln County, New Mexizo.
  • 1885 – Novel Patualangan Huckleberry Finn beunang Mark Twain dipedalkeun di Amérika Sarikat.
  • 1900Perang Boer Kadua: Pasukan Karajaan Inggris nandangan kasoran pangparahna dina sapoé nu disebut minggu getih dina poé kahiji Patempuran Paardeberg.
  • 1911 – Pangiriman surat liwat kapal udara nu rasmi nu munggaran, miang ti Allahabad, Propinsi Gabungan, India Inggris (kiwari India), pilotna Henri Pequet, mawa 6.500 surat rék ka Naini, kurang leuwih 10 kilometer jarakna.
  • 1930 – Nalika keur niténan photo nu dicokot bulan Januari, Clyde Tombaugh manggihan Pluto.
  • 1932 – Jepang ngadegkeun nagara bonéka Manzhouguo (ngaran heubeul urang Cina pikeun Manchuria) nu merdéka ti Républik Cina, sarta ngangkat Puyi minangka Pupuhu Éksékutif nagara éta.
  • 1942Perang Dunia II: Jepang ngamimitian pamusnahan sistimatis ka urang-urang Cina di Singapur.
  • 1943 – Perang Dunai II: Nazi néwakan anggota pagerakan Mawar Bodas.
  • 1943 – Perang Dunia II: Joseph Goebbels nepikeun pidato Sportpalast (Perang Total).
  • 1947Perang Indocina Kahiji: Perancis ngawasa pinuh Hanoi sabada ngusir Viet Minh ka pagunungan.
  • 1955 – Operasi Poci Entéh: Amérika nguji coba nuklir maké landian "Wasp", di Situs Uji Coba di Nevada. Wasp mangrupakeun tést kahiji dina 14 rangkéan Operasi.
  • 1957 – Pamingpin pangbarontakan Kénya, Dedan Kimathi dihukum mati ku pamaréntah Kolonial Inggris.
  • 1965Gambia merdéka ti Karajaan Inggris.
  • 1991IRA ngabeledugkeun bom dina wanci subuh di stasiun Paddington jeung Victoria di London.
  • 2001 – Agén FBI Robert Hanssen ditahan alatan jadi mata-mata Uni Soviét. Antukna dihukum panjara saumur hirup.
  • 2001 – Konflik Sampit: urang Dayak jeung urang Madura patelak di Sampit, Kalimantan Tengah. Pamustunganna ratusan maraot sarta kana 100.000-na ngarungsi.
  • 2003 – Ampir 200 jalma maraot dina kahuruan di subway Daegu di Koréa Kidul.
  • 2004 – Kana 295 jalma kaasup ampir 200 urang ti tim panyalamet maraot di deukeut Nishapur, Iran, nalika hiji karéta nu ngakut sulfur, béngsin jeung pupuk kaluar ti jalurna, kaduruk, sarta tuluy ngajelegur.
  • 2005 – Wartawan MetroTV, Meutya Hafid tur juru kamérana diculik sarta disandera ku sagorombolan jalma basanjata nalika keur mancén tugas di Irak.
  • 2007 –Pangeboman Karéta Éksprés Samjhauta di Diwana, deukeut kota Panipat India, 80 kilométer kaléreun New Delhi.
  • 2010WikiLeaks kali kahijina medalkeun ratusan rébu dokumén rahasiah nu dibuka ku saurang soldadu nu kiwari kanyahoan ngaranna Chelsea Manning.
  • 2013 – Garong basanjata maling sagunuk inten nu hargana kana $50 juta dolar nalika ngajorag ka Bandara Brussels di Bélgia.
  • 2014 – Saheunteuna 76 jalma nemasing pati sarta ratusan lianna taratu nalika polisi patelak jeung démonstran di Kiev, Ukraina.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_18

https://id.wikipedia.org/wiki/18_Februari