1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

24 Pébruari nyaéta poé ka-55 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 310 poé (311 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1303 – Patempuran Roslin dina Perang Kamerdékaan Skotlandia nu Kahiji.
  • 1739 – Patempuran Karnal: Tentara pangawasa Iran, Nader Shah ngéléhkeun pasukan Karajaan Mogul pimpinan Muhammad Shah ti India.
  • 1821 – Babak panungtungan tina Perang Kamerdékaan Méksiko ti Spanyol, Rancangan Iguala.
  • 1826 – Panandatanganan Perjangjian Yandabo nandaan réngséna Perang Inggris-Burma Kahiji.
  • 1854Penny Red, prangko nu diliangan sisi-sisina mangrupakeun prangko munggaran nu sacara resmi disebarkeun.
  • 1868Andrew Johnson jadi présidén AS nu munggaran dimakzulkeun ku Kongrés, manéhna tuluy dibébaskeun ku Sénat.
  • 1875 – Kapal Laut Gothenburg neunggar Terumbu Karang Raksasa sarta tilem di leupas basisir wétan Australia, nelasan kurang leuwih 100 jalma, kaasup patinggi pagawé sipil jeung para pasohor.
  • 1881 – Cina jeung Rusia néken Perjangjian Cina-Rusia III.
  • 1916 – Gupernur Jéndral Koréa ngadegkeun hiji klinik nu katelah ku Jahyewon di Sorokdo pikeun ngarantina para pasén lépra.
  • 1918 – Déklarasi kamerdékaan Éstonia.
  • 1944 – Para Panunggang Merrill: Para panunggang ngamimitian lalampahan 1.000 mil nuju ka wilayah Burma nu dikawasa ku Jepang.
  • 1945 – PM Mesir Ahmad Mahir Pasha ditelasan di Parlemén sabada macakeun dekrit.
  • 1946 – Kolonél Juan Perón, nu ngadegkeun pagerakan pulitik nu nelah ku Peronisme, kapilih jadi présidén Argéntina pikeun kali kahijina.
  • 1949 – Kasapukan Daméy ditaréken, sacara rasmi ngaréngsékeun mumusuhan dina Perang Arab-Israél 1948.
  • 1981 – Lini 6,7 Mw Teluk Corinth narajang Yunani Tengah. Dua puluh dua palastra, 400 tatu sarta karugian total $812 juta dolar.
  • 1984 – Tyrone Mitchell nyerang SD 49 di Los Angeles, nelasan dua budak leutik sarta nyideraan 12 lianna.
  • 1989Ayatollah Ruhollah Khomeini ngaluarkeun fatwa sarta tawaran AS$3 juta minangka hadiah pikeun maténi Salman Rushdie, pangarang Ayat-Ayat Sétan.
  • 1989 – Pasawat United Airlines 811, nu tujuanna ti Selandia Baru rék ka Honolulu, soéh nalika keur ngapung, meclengkeun salapan panumpang ti séksi kelas bisnis.
  • 1991Perang Teluk: Pasukan darat meuntas wates Arab Saudi sarta asup ka Irak, ku kituna ngamimitian phase perang darat dina perang éta.
  • 1996 – Dua pasawat sipil nu dioperasikeun ku kelompok Dulur pikeun Panyalametan nu ngamarkas di Miami, ditémbak murag di saluhureun pacaian internasional ku Angkatan Udara Kuba.
  • 1999 – Pasawat China Southwest Airlines 4509, Tupolev Tu-154. murag nalika ngadeukeutan ka Bandara Internasional Wenzhou Longwan di Wenzhou, Zhejiang, China. Sakabéh 61 jalma di jéro kapal maraot.
  • 2004 – Lini 6,3 Mw Al Hoceima narajang kaléreun Maroko. Saheunteuna 628 jalma palastra, 926 tatu sarta leuwih ti 15.000 urang leungiteun imahna.
  • 2008Fidel Castro reureuh tina kaprésidénan Kuba sarta Déwan Menteri sabada nyepeng salila 32 taun. Manéhna tetap ngajabat minangka pupuhu Partéy Komunis salila tilu taun deui.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_24