1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

26 Pébruari nyaéta poé ka-57 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 308 poé (309 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1233Perang Mongol–Jin: Kaum Mongol ngarebut Kaifeng, puser nagri Dinasti Jin, sabada ngepung mangbulan-bulan.
  • 1616Galileo Galilei sacara rasmi dilarang ku Garéja Katolik Roma pikeun ngajar alatan pamadeganna ngeunaan bumi nu ngurilingan panon poé.
  • 1815Napoleon Bonaparte kabur ti Pulo Elba.
  • 1876 – Jepang jeung Koréa néken perjangjian nu méré warga Jepang hak-hak ékstratéritorial, muka tilu darmaga pikeun padagang Jepang sarta mungkas status Koréa minangka nagara bawahan Dinasti Qing.
  • 1909Kinemacolor, proses pilem warnaan munggaran nu hasil, mimiti dipintonkeun pikeun umum di Téater Palace di London.
  • 1914HMHS Britannic, dulur ti RMS Titanic, medal di palabuhan Harland jeung Wolff di Belfast.
  • 1919 – Présidén  Woodrow Wilson nanda tangan akta Kongrés nu ngadegkeun Taman Nasional Grand Canyon.
  • 1929 – Présidén Calvin Coolidge néken aturan éksekutif nu ngadegkeun 96.000 akre Taman Nasional Grand Teton di Wyoming.
  • 1935Adolf Hitler maréntahkeun pasawat Luftwaffe pikeun dijieunan deui, ngabahayakeun katangtuan dina Perjangjian Versaillers.
  • 1935 – Robert Watson-Watt ngalumangsungkeun hiji pamintonan di deuket Daventry nu nungtun kana pamekaran radar di Karajaan Inggris.
  • 1960 – Pasawat New York ti Maskapai Alitalia murag di komplek astana di Shanon, Irlandia, teu lila sabada ngapung, nelasan 34 tina 52 jalma sajeroeunna.
  • 1971 – Sékjén PBB U Thant néken proklamasi PBB ngeunaan vernal equinox jadi Poé Bumi.
  • 1980 – Mesir jeung Israél ngadegkeun hubungan diplomatik pinuh.
  • 1993 – Pangeboman World Trade Center: hiji bom treuk nu diparkir sahandapeun Munara Kalér WTC ngabeledug, nelasan genep jalma sarta nyideraan leuwih ti sarébu lianna.
  • 1995 – Institusi invéstasi perbankan pangkolotna di Karajaan Inggris, Barings Bank, bangkrut sabada saurang broker sekuritas liar, Nick Leeson rugi $1,4 juta dina spékulasi di Padagangan Valas Singapur ngagunakeun kontrak kahareup.
  • 2008The New York Philharmonic midang di Pyongyang, Koréa Kalér; mangrupakeun kajadian siga kitu nu munggaran nu lumangsung di Koréa Kalér.
  • 2012 – Trayvon Martin ditémbak tur nemasing pati dina umur 17 taun di Sanford, Florida, ku kordinator siskamling di dinya.
  • 2012 – Hiji karéta kaluar ti jalurna di Burlington, Ontario, Kanada, nelasan saheunteuna tilu jelema sarta nyideraan 45 urang.
  • 2013Balon udara panas ragrag di sadeukeuteun Luxor, Mesir, nelasan 19 jalma.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_26