1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

23 Pébruari nyaéta poé ka-54 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 311 poé (312 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1554 – Pasukan Mapuche dina pingpinan Lautaro, meunang telak ka urang Spanyol dina Patempuran Marihuenu di Chilli.
  • 1836 – Pangepungan Alamo di San Antonio, Texas, dimimitian ku Pasukan Méksiko pingpinan Jéndral Antonio Lopez de Santa Anna.
  • 1847Perang Méksio-Amérika: Patempuran Buena Vista: Pasukan Amérika dina pingpinan pibakaleun jéndral Zachary Taylor ngéléhkeun Jéndral Méksiko Antonio Lopez de Santa Anna.
  • 1854 – Kamerdékaan resmi ti Nagara Bébas Oranye didéklarasikeun.
  • 1885Perang Cina-Perancis: Tentara Perancis meunangkeun hiji kameunangan penting dina Patempuran Dong Dang di wilayah Tonkin, Viétnam.
  • 1886 – Sabada mangtaun-taun ngaleukeunan, Charles Martin Hall hasil ngajieun sampel almunium munggaran tina éléktrolisis aluminium oksida. Manéhna dibantuan ku lanceuk awéwéna, Julia Brainerd Hall.
  • 1887 – Lini narajang Riviera Perancis, korban jiwa kira-kira 2.000 urangna.
  • 1900Perang Boer Kadua: Nalika Patempuran Tugela Heights, usaha Inggris nu kahiji pikeun ngarebut Pasir Hart teu hasil.
  • 1903 – Kuba nyéwakeun Guantanamo ka Amérika Sarikat ‘pikeun satutuluyna.’
  • 1905 – Pangacara Chicago, Paul Harris jeung tilu urang pangusaha lianna, masamoan pikeun ngadegkeun Kleub Rotary, kleub amal munggaran di dunia.
  • 1942Perang Dunia II: Kapal selam-kapal selam Jepang nembakkeun artileri ka garis basisir Santa Barbara, California.
  • 1944 – Uni Soviét ngamimitian pamindahan paksa ka urang Chechen jeung Ingush ti Kaukasus Kalér ka Asia Tengah.
  • 1945 – Perang Dunia II: Divisi Airborne Ka-11 katut gerilya Philipina ngabébaskeun tahanan ti kémp Los Banos.
  • 1945 – Perang Dunia II: Garnisun Jérman di Poznan nyarerah. Kota éta dibébaskeun pasukan Soviét jeung Polandia.
  • 1945 – Perang Dunia II: Kota di Jérman, Pforzheim, diancurkeun ku pasukan pangebom 379 Inggris.
  • 1947Organisasi Internasional pikeun Standarisasi (singk. Inggris: ISO) diadegkeun.
  • 1954 – Suntikan polio massal nu munggaran, make vaksin Salk, dimimitian di Pittsburgh.
  • 1966 – Di Syria, anggota Partéy Ba’ath, Salah Jadid, mingpin kudéta militer pikeun ngagantikeun pamaréntahan Jénderal Amin al-Hafiz, ogé ti Partéy Baath kénéh.
  • 1974 – Tentara Pangbébasan Simbionis nungtut $4 juta pikeun dibébaskeunna sandera panyulikan, Patty Hearst.
  • 1987Supernova 1987a katempo dina Awan Magellan Gedé.
  • 1991 – Di Thailand, Jéndral Sunthorn Kongsompong mingpin hiji kudéta tanpa getih, nurunkeun PM Chatichai Choonhavan.
  • 1998 – Di Amérika Sarikat, angin puyuh di Florida tengah ngancurkeun 2.600 wangunan sarta nelasan 42 jalma.
  • 1999 – Pamingpin pangbarontakan Kurdi, Abdullah Öcalan disidang ku alesan panghianatan di Ankara, Turki.
  • 2008 – Pasawat pangebom Angkatan Udara AS B-2 Spirit murag di Guam, hiji karugian operasional nu munggaran tina  B-2.
  • 2010 – Jalma jahat nu teu kungsi kanyahoan nyampurkeun leuwih ti 2 ½ juta liter minyak diesel katut hidrokarbon liana ka Leuwi Lambro di Italia Kidul, ngakibatkeun bencana lingkungan.
  • 2012 – Sarangkéan serangan lumangsung di Irak ngakibatkeun saheunteun 83 jalma maraot sarta leuwih ti 250 lianna taratu.
  • 2017 – Tentara Pangbébasan Syria nu didukung ku Turki ngarebut Al-Bab ti ISIS.
  • 2019 – Pasawat Atlas Air 3591 murag di Basisir Trinity, deukeut Anahuac, Texas, nelasan sakabéh tilu jalma di jeroeunna.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

https://en.wikipedia.org/wiki/February_23