1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

7 Pébruari nyaéta poé ka-38 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 327 poé (328 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1900Perang Boer Kadua: Pasukan Inggris gagal deui dina usahana nu katilu pikeun kaluar tina Pangepungan Ladysmith.
  • 1943Perang Dunia II: Angkatan laut Kakaisaran Jepang ngaréngsékeun évakuasi pasukanna di Gudalcanal nalika Operasi Ke, mungkas usaha Jepang pikeun ngarebut deui pulo éta ti pasukan Sakutu.
  • 1951Perang Koréa: Leuwih ti 700 jalma nu disangka simpatisan komunis ditelasan ku pasukan Koréa Kidul.
  • 1962Amérika Sarikat ngalarang sakabéh ékspor jeung impor ka jeung ti Kuba.
  • 1974Grenada meunangkeun kamerdékaan ti Karajaan Inggris.
  • 1979Pluto asup kana sajeroeun orbit Néptunus pikeun kala munggaranna ti saprak katimu.
  • 1986 – Dua puluh dalapan taun pamaréntahan kulawarga di Haiti lekasan, nalika Présiden Jean-Claude Duvalier ninggalkeun nagara Karibia éta.
  • 1990 – Pangbubaran Uni Soviét: Komite Pusat Partéy Komunis Soviét baeu pikeun nyérénkeun monopoli kakawasaan.
  • 1991The Troubles: IRA mesatkeun serangan bom mortar ka markas pamaréntahan Inggris di Jalan Downing 10 London.
  • 1992Perjangjian Maastricht ditéken, nungtun kana pangadegan Uni Éropa.
  • 1995Ramzi Yousef, pangrarancang pangeboman World Trade Center taun 1993 ditéwak di Islamabad, Pakistan.
  • 1997NeXT ngagabung ka Apple Computer, naratas jalan pikeun dijieunna Mac OS X.
  • 1999 – Pangéran Abdullah jadi raja di Yordania sabada bapana, Raja Hussein, tilar dunya.
  • 2009 – Kahuruan rungkun saliara di Victoria ngabalukarkeun maotna 173 jalma, hiji bencana alam panggoréng-goréngna dina sajarah Australia.
  • 2012 – Présidén Mohamed Nasheed ti Républik Maladéwa mundurkeun manéh sabada protés anti pamaréntahan nu lumangsung salila 23 poé dina raraga nungtut dibébaskeunna Pupuhu Pangadilan nu ditahan sacara teu sah ku militer.
  • 2014 – Para élmuwan ngabéwarakeun yén tapak suku Happisburgh di Norfolk, Inggris geus ngabogaan umur 800.000 taun, mangrupakeun tapak suku hominid pangkolotna di saluareun Afrika.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

  • 1999 – Raja Hussein ti Yordania (l. 1935)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit

en.wikipedia February 7