1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

8 Pébruari nyaéta poé ka-39 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 326 poé (327 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1238 – Urang Mongol ngaduruk Kota Vladimir, Rusia.
  • 1575Universitas Leiden diadegkeun, make motto Praesidium Libertatis.
  • 1587 – Mary, Ratu Skotlandia dihukum mati alatan disangka geus ngilu ilibiung dian Plot Babington pikeun nelasan Ratu Elizabeth I.
  • 1807 – Sabada dua poé perang campuh, Rusia jeung Prusia nyarerah ka Napoléon dina Patempuran Eylau.
  • 1904Patempuran Darmaga Arthur: Serangan torpédo dadakan dipesatkeun ku Jepang di Darmaga Arthur, Tionghoa, ngamimitian Perang Rusia-Jepang.
  • 1904Perang Acéh: Résimén Marechaussee ti Angkatan Perang Kolonial Walanda dipingpin ku Jénderal G.C.E. van Daalen mesatkeun kampanye militer pikeun ngarebut dataran tinggi Gayo, Alas jeung Batak di wilayah Sumatera Kalér, Hindia Walanda, nu ngujung kana pangbantéyan urang Acéh jeung Batak.
  • 1942Perang Dunia II: Jepang nyerang Singapura.
  • 1942 – Perang Dunia II: Unit Pangancur Umum Angkatan Perang Walanda (AVC, Algemene Vernielings Corps) ngaduruk Banjarmasin, Kalimantan Kidul, sangkan teu kapimilik ku Jepang.
  • 1945 – Perang Dunia II: Karajaan Inggris jeung Kanada ngamimitian Operasi Veritable pikeun nempatan sisi kulon Leuwi Rhine.
  • 1950Perang Tiis: Stasi, pulisi rahasiah Jérman Wétan diadegkeun.
  • 1963 – Réjim PM Irak, Brigadir Jéndral Abdul Karim Qasim disingkirkeun ku Partéy Baath.
  • 1965Eastern Air Lines Pangapungan 663 murag di Samudera Atlantik sarta ngajelegur, maéhan sakabéh jalma jeroeunna.
  • 1968 – Pangabantéyan Orangeburg: Hiji serangan ka mahasiswa-mahasiswa kulit hideung di Universitas Negeri South Carolina nu protést kana pamilahan ras di hiji-hijina tempat maén bowling di kota éta ngabalukarkeun tilu atawa opat maraot.
  • 1971 – Bursa saham NASDAQ mimiti dibuka.
  • 1983 – Badéy lebu Melbourne narajang kota kadua panggedéna di Australi éta. Hasil tina pangparah-parahna halodo jeung kondisi cuaca éta, awan lebu saluhur 320 méter nuruban kota éta, ngarobah beurang jadi peuting. .
  • 1989Independent Air Pangapungan 1851 neunggar Gunung Pico Alto nalika keur nuju ka Bandara Santa Maria (Azores), nelasan sakabéh 144 panumpang jeroeunna.
  • 1993Iran Air Tours Tupolev Tu-154 jeung Sukhoi Su-24 Angkatan Udara Iran diadu di jomantara di deukeut Quds, nelasan kabéh 133 panumpang ti dua kapal éta.
  • 2010 – Badéy tohaga di Pagunungan Hindu Kush Afghanistan ngabalukarkeun rangkéyan tina saheunteuna 36 longsor, ngubur leuwih ti dua mil jalan, nelasan saheunteuna 172 jalma, sarta 2.000 urang katingker.
  • 2014 – Kahuruan di hiji hotél di Madinah, Arab Saudi, nelasan 15 jamaah haji Mesir sarta 130 lianna taratu.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Nanyaan (Internasional)

Tumbu luarÉdit

February 8 en.wikipedia