1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

2 Pébruari nyaéta poé ka-33 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 332 poé (333 dina taun kabisat).

KajadianÉdit

  • 1207 – Terra Mariana diadegkeun, nagara nu diwangun ku wilayah naon anu kiwari nelah ku Latvia jeung Éstonia.
  • 1536 – Pangjalajah Spanyol, Pedro de Mendoza manggihan Buenos Aires, Argéntina.
  • 1709 – Alexander Selkirk disalametkeun sabada kapalna kabanting di hiji pulo keusik, jadi ilham pikeun buku patualangan Robinson Crusoe beunang Daniel Defoe.
  • 1848Perang Méksiko – Amérika: Pasini Guadalupe Hidalgo ditaréken, ngaréngsékeun perang éta.
  • 1868 – Pasukan pro kakaisaran ngarebut Bénténg Osaka ti Shogun Tokugawa sarta tuluy diduruk semet ka rata jeung lemah.
  • 1920 – Perang Kamerdékaan Éstonia réngsé ku ditékenna Pasini Daméy Tartu antara Éstonia jeung Rusia.
  • 1922 – Novél Ulysses beunang James Joyce dipedalkeun.
  • 1925 – Pangiriman Sérum ka Nome: Karéta anjing narepi ka Nome, Alaska bari mawa serum dipteri, ngailhaman diayakeunna balap karéta anjing.
  • 1935 – Leonarde Keeler midangkeun uji polygraph (alat pangdétéksi kabohongan) ka dua kasangka panelasan, minangka kali kahijina bukti polygraph digunakeun dina pangadilan AS.
  • 1943Perang Dunia II: Patempuran Stalingrad réngsé nalika pasukan pamungkas Jérman di kota éta nyarerah ka pasukan Soviét.
  • 1971Idi Amin ngagantikeun Présidén Milton Obote minangka pamingpin Uganda.
  • 1971 – Konvénsi Internasional Ramsar pikeun konservasi jeung pamangfaatan sinambungan tina lahan caian ditaréken di Ramsar, Mazandaran, Iran.
  • 1989Perang Soviét - Afghan: Barisan akhir pasukan Soviét ninggalkeun Kabul.
  • 2000 – Proyéksi sinema digital munggaran di Éropa (Paris) dipidangkeun ku Philippe Binant make téhnologi DLP CINEMA nu dimekarkeun ku Texas Instruments.
  • 2012 – Kapal féry MV Rabaul Queen tikelebuh di leupas basisir Papua Nugini di deukeut Distrik Finschhafen, korban tiwas kurang leuwih 146-165 jiwa.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

  • Poé Lahan Caian Dunia

Tumbu luarÉdit